AVG Bau Goch weer aan de slag voor Goldbeck Nord


Projecten Beschrijving

AVG Bau Goch heeft, net als de andere divisies binnen AVG, het afgelopen kwartaal niet stil gezeten. Eén van de opdrachten die zij begin maart binnenkregen en waar zij nog steeds druk mee bezig zijn, is de opdracht voor de bouw van een nieuwe logistieke hal aan de Ehingerstraße in Duisburg. Goldbeck Nord uit Hamburg gaf AVG Bau Goch de opdracht voor de grond-, waterafvoer- en oppervlaktewerkzaamheden voor het distributiecentrum.

Het terrein van de nieuwe hal ligt op een gunstige logistieke locatie, namelijk in de directe omgeving van het trimodale logistieke centrum Logport II.

Het is niet de eerste keer dat de firma Goldbeck gebruik maakt van de diensten van AVG. Integendeel, beide ondernemingen werken vaak samen. De complete ontzorging is daarvoor zeker een belangrijke reden, maar ook de kennis, de ervaring en het nakomen van afspraken, spelen voor Goldbeck bij de keuze voor AVG een belangrijke rol. Enkele voorbeelden van eerdere opdrachten die door AVG Bau Goch in opdracht van Goldbeck zijn uitgevoerd, zijn logistieke centra in Nettetal-West (DE), Bönen (DE), Rheinbach (DE) en vele andere locaties. Goldbeck is een bekende speler in de bouw van commerciële en institutionele gebouwen en heeft ongeveer 6.250 mensen in dienst. Het bedrijf telt 40 vestigingen naast de negen fabrieken en twee systeemcentra in verschillende landen binnen Europa waaronder Nederland en Duitsland. De systeemcomponenten waaruit de gebouwen bestaan worden grotendeels door het bouwbedrijf zelf geproduceerd.

Volgens Goldbeck worden functionaliteit, flexibiliteit en efficiëntie gezien als eisen die aan de moderne hallenbouw worden gesteld. Dit type bouw sluit goed aan bij het totaalpakket aan diensten dat AVG Bau Goch levert en waarin de jarenlange ervaring AVG een belangrijke voorsprong geeft. Beide aspecten kwamen ook bij de bouw van dit nieuwe distributiecentrum in Duisburg weer naar voren.

Ook AVG Baustoffe in Duisburg is in opdracht van AVG Bau Goch actief binnen het project. AVG Baustoffe levert het materiaal voor de ophoging van het terrein en daarnaast het menggranulaat voor de puinfundering onder de hal en de verhardingen. Een mooi voorbeeld van een efficiënte samenwerking tussen de verschillende divisies. Door deze totaalontzorging maakt AVG het opdrachtgevers een stuk gemakkelijker.

De stabilisatie van de bodem, 50.000 m2, behoort ook tot de verantwoordelijkheid van AVG Bau Goch. Het project zal verder voldoen aan het Duitse Wasserhaushaltsgesetz (WHG). Dit zijn regels omtrent de bescherming en het gebruik van grondwater en oppervlakte water. En er kunnen straks ook gevaarlijke stoffen worden opgeslagen. Onder de betonvloer komt namelijk een folielaag te liggen om bij een eventuele lekkage gevaarlijke stoffen op te vangen.

De hal krijgt een oppervlakte van 15.500 m2. Rondom de hal zal er door AVG Bau Goch ongeveer 10.000 m2 verharding in asfalt worden aangelegd en 800 m2 straatwerk. Daarnaast legt AVG Bau Goch ongeveer 1.000 m riolering aan. Naar
verwachting zal de logistieke hal in oktober klaar zijn.

Meer weten over AVG Bau Goch? Neem contact met ons op.

 

PROJECT LOCATIE

Duisburg, Duitsland

OPDRACHTGEVER

Goldbeck Nord

UITVOERING

AVG Bau Goch

JAAR

2020