Projecten - AVG Bau werkt voor GOLDBECK aan nieuw logistiekcentrum voor DHL

AVG Bau werkt voor GOLDBECK aan nieuw logistiekcentrum voor DHL


Projecten Beschrijving

Op een terrein van 12 hectare in Rheinbach, zijn de vakmensen van AVG Bau hard aan het werk met verschillende infrastructurele werkzaamheden voor een nieuw logistiekcentrum van DHL ter grootte van 35.000 m2. Het gebied heet Rheinbacher Wolbersacker en ligt direct bij de afslag Rheinbach aan de A61. Van aannemer GOLDBECK kreeg AVG Bau de opdracht voor onder andere het grondwerk, de rioleringswerkzaamheden en de verhardingen, voor de logistieke hallen en het buitenterrein.

GOLDBECK

GOLDBECK is in Duitsland en diverse andere Europese landen een grote speler op het gebied van de ontwikkeling, de bouw en het beheer van industrieterreinen. GOLDBECK heeft veel kennis van en ervaring in het bouwen van logistieke hallen. Al vele jaren vertrouwt GOLDBECK op de expertise van AVG Bau als het gaat om de infrastructurele werkzaamheden bij dergelijke logistieke projecten. Dit dankt AVG aan haar specialistische kennis die nodig is om zo’n project goed en conform planning te realiseren. Ook de totale ontzorging door AVG Bau spreekt in het voordeel van AVG. Oliver Goldhahn, bedrijfsleider AVG Bau: “Vertragingen in de bouw zijn aan de orde van de dag, maar een nachtmerrie voor opdrachtgevers. Omdat wij zelf alles op alles zetten om de gemaakte afspraken na te komen en ook helemaal kunnen vertrouwen op de inzet van met name AVG Transport en AVG Bouwstoffen, lukt het ons wel om ook conform de tijdsplanning te werken. Dergelijke korte lijnen hebben de meeste infra bedrijven niet. Dat is echt een heel groot voordeel van AVG en dat spreekt zich rond in de branche.”

DHL realiseert logistiekcentrum voor Eaton

DHL is naar eigen zeggen het grootste logistieke bedrijf van de wereld. Wereldwijd vervoert DHL via lucht, zee, weg of spoor pakketten, documenten en lichte goederen voor zakelijke klanten. Grote en kleine hoeveelheden. Daarbij biedt DHL haar klanten een totaalaanbod van wereldwijde services en lokale expertise om waarde toe te voegen aan de complete supply chain. Dit betekent dat DHL de goederenstromen tussen toeleveranciers, productiebedrijven en afnemers beheert. Een fabrikant hoeft dan bijvoorbeeld niet meer zelf de communicatie en planning te verzorgen om op tijd de spullen in huis te hebben om te kunnen produceren. DHL regelt dit nauwe samenspraak met de klant. Zo worden in een logistiekcentrum of distributiecentrum producten van toeleveranciers op voorraad gehouden en kan DHL uit die voorraden precies het juiste aantal producten op het gewenste tijdstip bij de klant aanleveren. Een fabrikant hoeft dan ook geen eigen magazijn meer aan te houden.

DHL gaat zelfs zover dat zij speciaal voor grote klanten nieuwe distributiecentra laat bouwen. Zo ook in Rheinbach, waar het in aanbouw zijnde logistiekcentrum speciaal wordt gebouwd voor het bedrijf Eaton. Eaton is een wereldwijde technologieleider in powermanagementoplossingen die elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, doelgerichter, veiliger en duurzamer in gebruik maken. Zij bedienen veel verschillende markten met veel verschillende producten. Om elk onderdeel voor de productie precies op tijd in huis te hebben is een hele klus.

DHL geeft aan dat er ongeveer 200 mensen komen te werken in het distributiecentrum

PROJECT LOCATIE:

Rheinbach, Duitsland

UITVOERING:

AVG Infra

OPDRACHTGEVER:

Goldbeck

JAAR:

2018