Projecten - Karakteristieke Tuigleerstraatje in Cuijk kreeg opknapbeurt

Karakteristieke Tuigleerstraatje in Cuijk kreeg opknapbeurt


Projecten Beschrijving

Elke Cuijkenaar kent het karakteristieke steegje dat tussen de panden heen loopt van de voormalige leerlooierij van de familie Regouin op de hoek van de Grotestraat en de Deken van den Ackerhof. Het Tuigleerpleintje en Tuigleerstraatje, genoemd naar het ambacht van weleer, zijn een doorsteek tussen de panden van de Grotestraat naar de Kerkstraat. Het pleintje en steegje kregen een flinke opknapbeurt waarvoor AVG Infra verantwoordelijk was.

In de voormalige panden van de looierij is tegenwoordig een hele andere bedrijvigheid. De heer Huub Niessen van de Stichting Dagbesteding Cuijk runt hier samen met zijn vrouw Ingrid en 25 medewerkers een dagbesteding voor mensen met een beperking. Een prachtig maatschappelijk initiatief. Binnen de panden bevinden zich namelijk een atelier, een wasserij, een bakkerij, een tuinwinkel en een lunchroom. Momenteel biedt Stichting Dagbesteding Cuijk dagbesteding aan ca. 75 cliënten. Ook worden er 35 zorgappartementen gerealiseerd voor de mensen die er werken. Voor info zie www.dagbestedingcuijk.nl

Patrick van Dinther, bedrijfsleider AVG Infra Nederland: “Voor mensen met een beperking was het steegje slecht begaanbaar en ook de riolering was verouderd. Beide hebben we, in opdracht van Dagbesteding Cuijk, aangepakt. De riolering in het steegje en pleintje werd vervangen en aangepast naar de hedendaagse behoefte en het nieuwe straatwerk werd zo aangebracht dat de mensen met een beperking hier makkelijk hun weg vinden.”


Stichting Dagbesteding Cuijk

Stichting Dagbesteding Cuijk biedt onder één dak op diverse werkplekken allerhande vormen van dagbesteding aan. Midden in het centrum van Cuijk en midden in de samenleving. In een voormalig industrieel pand met cultuurhistorische waarde zijn er werkplekken in de lunchroom, de bakkerij, de wasserij, de tuinkas en het atelier voor creatief en kleinschalig industrieel werk. Voor cliënten met een lichte verstandelijke beperking tot aan cliënten die afhankelijk zijn van belevingsgerichte dagbesteding, voor ouderen met een lichte vorm van dementie of somatische problematiek tot cliënten die anderszins een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daginvulling samen met verschillende doelgroepen met veel onderling sociaal contact, persoonlijke aandacht en zorg op maat.

PROJECT LOCATIE:

Tuigleerstraatje Cuijk, Nederland

UITVOERING:

AVG Infra Nederland

OPDRACHTGEVER:

Dagbesteding Cuijk

JAAR:

2018