Transport

Maatwerk in transport en logistiek

Welke transportaanvraag een opdrachtgever ook heeft, wij streven naar de meest gunstige maatwerk oplossing. Dankzij onze eigen goedopgeleide en ervaren chauffeurs, hun motivatie en flexibiliteit, kunnen we op maat werken en snel op elke situatie anticiperen. Al onze chauffeurs zijn in het bezit van het VCA certificaat.

Experts op het gebied van planning

AVG Transport is flexibel inzetbaar door een efficiënt en uitgekiend logistiek planningssysteem. Hierdoor kunnen onze experts van de Planning afdeling elke transportbeweging optimaal inzien en benutten.

Sinds een paar jaar werken onze planners met het TALIS systeem. TALIS staat voor Transport & Logistiek Information Systems. Voor de planners en chauffeurs van AVG Transport is het vooral prettig dat er door TALIS sneller en eenvoudiger kan worden gecommuniceerd. Zo kunnen onze planners bijvoorbeeld vooraf de ritten optimaliseren en de CO2-uitstoot berekenen. Gedurende de rit kunnen chauffeur en planner snel en eenvoudig communiceren en routewijzigingen doorvoeren als dat, bijvoorbeeld door een file, sneller en duurzamer is.

100% elektrische opleggermixers

In 2018 reed AVG als eerste bedrijf ter wereld met 100% elektrische opleggermixers welke geen CO₂ uitstoten op de weg. De vervuilende dieselmotoren van de oude mixers werden vervangen door volledig elektrische motoren.

Binnen de bouwbranche loopt AVG regelmatig voorop in investeringen voor een groener klimaat. De schone elektrische betonmixers zijn vooral bij bouwprojecten in steden zeer welkom. Ze zijn milieuvriendelijk, dragen bij aan de CO₂-reductie doelstelling van AVG en geven minder geluidsoverlast. Dit zorgt ervoor dat onze opdrachtgevers een belangrijk voordeel kunnen halen als het gaat om minder stikstof uitstoot op de bouw.

elektrische betonmixer 100 procent elektrisch geen CO2 uitstoot
elektrische betonmixer 100 procent elektrisch geen CO2 uitstoot

Na de uitspraak van de Raad van State geldt namelijk dat aangetoond moet worden dat er geen of nauwelijks stikstof in een kwetsbaar natuurgebied terecht komt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft daarvoor een calculator gemaakt waarmee opdrachtgevers dit kunnen berekenen. Als de uitkomst van die calculatie nihil is, dan mag het project doorgaan, zo niet dan moet de opdrachtgever op zoek naar maatregelen die de stikstofuitstoot compenseren. Dat is op dit moment in de bouwwereld echt lastig door het ontbreken van elektrisch materieel. De inzet van de elektrische en hybride betonmixers van AVG kan wellicht bij sommige projecten het verschil maken tussen het wel of niet mogen starten met de bouw.

Beton bestellen »

Heeft u vragen?

Bel AVG Transport: +31 (0)485-802029