AVG weer actief op bedrijventerrein Laarakker in Haps


Projecten Beschrijving

In onze eerdere berichtgevingen gaven we al aan dat bedrijventerrein Laarakker in Haps niet langer meer 66 hectare braakliggend terrein is. Zo zijn we bijvoorbeeld al met verschillende AVG divisies aan de slag gegaan voor Nabuurs en Holland Food Group en mogen we daar inmiddels nog een mooi project aan toevoegen. We zijn namelijk betrokken bij de bouw van een volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd warehouse van Transportbedrijf Coenen Boxmeer. Het bedrijf gaat een kavel van ca. 23.000 m2 betrekken, waarbij het rekening houdt met eventuele ruimte voor toekomstige uitbreiding.

Coenen transporteert momenteel koel- en diepvriesproducten vanuit meerdere opslag- en productielocaties naar afnemers in de Benelux en Duitsland. Voor de distributie van deze producten werkt Coenen met 40 eigen koel- en vriesauto’s en 85 medewerkers.

Duurzaam en innovatief warehouse

Het nieuwe warehouse van Transportbedrijf Coenen Boxmeer is dan ook bestemd voor de koel- en vriesproducten van haar klanten. Het ontwerp van het pakhuis is echter bijzonder duurzaam en innovatief. Zo worden er automatische kranen en rollenbanden in het pand ingezet die voor minder verlies van kou zorgen en daardoor energiebesparend zijn. Tevens wordt het dak van het 35 meter hoge warehouse voorzien van zonnepanelen, zodat een groot deel van de energiebehoefte lokaal wordt opgewerkt. De restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie zal worden gebruikt voor de kantoren, emballagehal en de truckwash.

AVG Heymix levert ruim 4700 m3 beton

Martens Bouw uit Beugen is aangesteld als aannemer om de bouw van het warehouse soepel te laten verlopen. AVG Heymix heeft zowel in opdracht van Bouwbedrijf Th. V.d. Linden uit Mill als Van Berlo bedrijfsvloeren beton geleverd op de locatie in Haps. Allereerst is er door Bouwbedrijf Th. V.d. Linden ongeveer 500 m3 beton besteld voor de funderingen van het pand. Vervolgens heeft AVG voor Van Berlo beton geleverd voor zowel de onder- als de bovenvloer. Dit was in totaal ruim 4200 m3 beton.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Bedrijventerrein Laarakker in Haps

OPDRACHTGEVERS

Bouwbedrijf Th. v.d. Linden en Van Berlo

UITVOERING

AVG Bouwstoffen

JAAR

2020