Exceptioneel transport van Frankrijk naar Duitsland


Projecten Beschrijving

In opdracht van AVG Baustoffe verzorgde AVG Transport het transport van een zeer grote kraan vanuit de Firma Liebherr in Colmar, Frankrijk, naar Rheinberg in Duitsland. Een exceptioneel transport van maar liefst 510 kilometer.

De grote kraan betreft een elektrisch aangedreven overslagkraan met een breedte van 4 meter. De kraan is aangekocht voor het AVG-Solvay project Woodpower in Rheinberg.

Het exceptionele transport werd uitgevoerd met twee diepladers van AVG. Eentje voor de grote kraan en de andere voor de toebehoren van de kraan. De totale transportcombinatie van dieplader met de grote kraan had een gewicht van maar liefst 83 ton.

Het transport was op drie punten uitzonderlijk. De normale toegestane breedte is 2,5 meter, de breedte van de kraan is met 4 meter een stuk breder. Het gewicht is met 83 ton exceptioneel zwaar, meer dan het dubbele van de normaal toegestane 40 ton. En als derde punt was de hoogte van het transport 4,3 meter in plaats van de toegestane hoogte van 4 meter.

AVG regelde de transportvergunningen en ook de inzet van de verplichte begeleidingsvoertuigen. Ook werd de politie van beide landen door AVG gecontacteerd. De coördinatie van dergelijke transporten door de politie is verplicht. In Frankrijk werd het uitzonderlijke transport door zowel de Franse politie als Franse verkeersbegeleiders begeleid vanaf de fabriek van Liebherr tot aan de Duitse grens. Vanaf daar namen de Duitse politie en Duitse verkeersbegeleiders de begeleiding over.

Met de voor dit traject aangevraagde speciale transportvergunning en de genoemde begeleiding was het toegestaan dit transport in de avond en nachtelijke uren uit te voeren.

 

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Colmar Frankrijk – Rheinberg Duitsland

OPDRACHTGEVER

AVG Baustoffe

UITVOERING

AVG Transport

JAAR

2020