Geschiedenis
In 1920 werd het eerste zaadje van AVG geplant. Meer dan 100 jaar later is dit zaadje uitgegroeid tot een indrukwekkende boom, met stevige takken in Nederland en Duitsland. Samen vormen zij de AVG groep: AVG Beton, AVG Recycling, AVG Logistiek, AVG Explosieven Opsporing, AVG Baustoffe en AVG Tiefbau.

Gebouwd op vier generaties
Wat in 1920 begon als een kleinschalige onderneming, is dankzij vier generaties van gedreven ondernemers uitgegroeid tot de sterke bedrijvengroep die AVG vandaag de dag is. Elk tijdperk bracht nieuwe uitdagingen en kansen, maar altijd met dezelfde visie: bouwen op vertrouwen, vakmanschap en samenwerking.
Anno 2025 wordt AVG geleid door Ramon Janssen, die als vierde generatie de familietraditie voortzet. Sinds een aantal jaar wordt hij hierin versterkt door Hans Jaspers. Samen bouwen zij voort op een rijke historie en een innovatieve toekomst. Door de diverse expertises binnen AVG te combineren, blijven we onze klanten ontzorgen en duurzame oplossingen bieden—zoals we dat al meer dan een eeuw doen.
Samen bouwen aan de toekomst
Over de toekomstplannen is Ramon Janssen duidelijk: “We blijven onze horizon verbreden, nieuwe kansen zien en pakken. Daarbij kan ik bouwen en vertrouwen op onze medewerkers. Zonder hen hadden we die 100 jaar nooit gerealiseerd.” De uitdagingen van 1920 en nu verschillen, maar als ondernemer sta je altijd voor uitdagingen. Dat maakt het ondernemen volgens hem juist leuk.
“De wereld verandert, de drive om te ondernemen niet! ”

Van nu terug naar waar het begon: in de voetsporen van vier generaties

Met de ingebruikname van een geavanceerde kogelmolen zet MPG, als dochteronderneming van AVG, een grote stap in de recycling- en bouwsector.

AVG versterkt haar positie in de markt op het gebied van pallettransport met de overname van de firma’s BBL en Schmidt & Tönnies. BBL richt zich op de handel in verpakte bouwmaterialen, terwijl Schmidt & Tönnies vooral gespecialiseerd is in het transport hiervan. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten nog beter bedienen en efficiëntere, toekomstbestendige logistieke oplossingen bieden.

AVG breidt uit met de overname van de betoncentrale in Wanssum van Holcim Bouwmaterialen BV. Deze stap brengt de productie dichter bij klanten in de regio Venlo, Horst en Venray.

Om extra tonnages afvalhout uit zowel de Nederlandse als Duitse markt te verwerken, richtte AVG samen met Milieu Service Brabant (MSB) het bedrijf Houtverwerking Nederland (HVN) op.

AVG opende een nieuwe houtverwerkingslocatie in Rheinberg, versterkt door een intensieve samenwerking met Solvay Chemicals GmbH, die zijn oorsprong vindt in 2010.

AVG lanceerde een houtverwerkingslijn in Goch voor de opwerking van niet herbruikbaar afvalhout en levering van dit opgewerkte product aan verbrandingsovens.

Uit een sterke samenwerking tussen AVG en Mobigroep ontstond MPG, een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van cement en vulstoffen. Met deze nieuwe dochteronderneming werd een belangrijke stap in de bouwstoffenmarkt gezet.

Vierde generatie aan het roer. Ramon Janssen neemt per 1 januari 2010 het roer over bij AVG. Onder zijn leiding weet het bedrijf de bankencrisis te overleven en verder te groeien door klantgerichte innovaties en nieuwe activiteiten.

AVG breidde haar activiteiten in de Duitse markt verder uit met de oprichting van haar 50% dochterbedrijf, AVG Mineralische Baustoffe GmbH, in samenwerking met Konstantin Drettas. Met deze strategische stap richt AVG zich op de directe verkoop van cement, rechtstreeks van de producent naar de eindgebruiker, waardoor het netwerk binnen de bouwsector verder werd versterkt.

Veiligheid voorop: AVG Milieutechniek Heijen BV (beter bekend als AVG Explosieven Opsporing Nederland) werd opgericht om ontplofbare oorlogsresten (OO) op te sporen in opkomende bouwgebieden. Met deze gespecialiseerde dienst ondersteunt AVG overheden en bouwbedrijven bij het veilig en verantwoord ontwikkelen van nieuwe infrastructuur en bouwprojecten.

AVG verhuisde haar hoofdkantoor naar het industrieterrein De Grens, waar het sindsdien haar basis heeft. Ook werd er in dit jaar een eigen loskade op onze locatie Hoogveld gerealiseerd.

Tevens werd de eerste stap op het gebied van projectontwikkeling gezet. In Goch werd voor en in opdracht van Stadt Goch een groot terrein aangekocht en ontgonnen om bouwrijpe percelen aan te bieden aan bedrijven. De helft van dit terrein zou AVG voor haar eigen activiteiten in Goch behouden om daar haar recycling-activiteiten en betonproductie, en de op- en overslag goed aan te kunnen pakken, omdat dit op de locatie in Rheinhausen niet voldoende gerealiseerd kon worden vanwege plaatsgebrek.

Opening van nieuwe betoncentrale in Duisburg.

Met de oprichting van AVG Bau Goch GmbH versterkt AVG haar positie in de Duitse bouwsector en zet ze een verdere stap in internationale groei.

Onze eerste puinbreker wordt aangeschaft en op locatie Hoogveld in gebruik genomen: een belangrijke stap in onze recyclingactiviteiten.

AVG startte haar eerste betoncentrale, een belangrijke uitbreiding van haar dienstenpakket en begon met de eigen zand- en grintwinning voor de levering aan de centrale.

Verhuizing naar Hoogveld. AVG verhuist naar het industrieterrein Hoogveld in 1977, waar het bedrijf de komende jaren groeide en haar dienstenaanbod uitbreidde.

Op 1 februari 1974 nam J.A.M. Janssen het bedrijf van zijn vader over. Het bedrijf begon snel te groeien vanuit zijn woning in Gennep, waarna het uiteindelijk te klein werd voor de verdere expansie.

De tweede generatie komt aan het roer en breidt het bedrijf uit met kleinschalig grondwerk en transport. Het bedrijf is gevestigd achter het woonhuis, met uitzicht op de oude papierfabriek (PAGE) in Gennep. Dit markeerde het begin van de groei richting een breder dienstenaanbod.

In 1920 richtte J.A. Janssen, de oprichter van AVG, zijn eenmanszaak op. Begonnen met het vervoeren van groenten tussen Gennep en Venlo, breidde hij al snel uit naar kleinschalig grondverzet, waarmee de basis werd gelegd voor het familiebedrijf dat nu een grote speler is in de sector.