Projecten - Nieuwbouw distributiecentrum Nabuurs Haps

Nieuwbouw distributiecentrum Nabuurs Haps


Projecten Beschrijving

Juli 2019 – AVG Wegenbouw gaat in opdracht van Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel de complete bovenbouw en ondergrondse infrastructuur verzorgen van het nieuwe distributiecentrum van Nabuurs Supply Chain Solutions in Haps. De verwachte oplevering is eind december 2019.

Ruud Schneijdenberg, Facilities Manager Nabuurs: “Al vele jaren vertrouwen we op de kennis en het vakmanschap van AVG. Direct vanaf het begin betrekken we AVG bij onze nieuwbouw plannen. AVG denkt met ons mee en dat wordt enorm gewaardeerd. AVG heeft de grondwerkzaamheden, riolering en bestratingen voor meerdere panden van Nabuurs gerealiseerd en zich bewezen als een integere partner; eerlijk en betrouwbaar.”

Het distributiecentrum betreft een zelfstandig pand aan de Schuttersweg in Haps, volledig afgescheiden van het hoofdkantoor en de overige bedrijfshallen van Nabuurs, met eigen voorzieningen en beveiliging. Ruud Schneijdenberg: “Het pand voorziet in de vraag naar meer ruimte door toenemende goederenvolumes.”

Het bedrijfspand krijgt een oppervlakte van 13.000 m2 en bestaat uit een magazijn, een expeditie ruimte en een laad- en loskuil. Voor kantoren, kantine en sanitaire ruimtes is 300 m2 ingepland.

AVG Wegenbouw is in juni al gestart met de grondwerkzaamheden. Naast de fundering zal AVG Wegenbouw ook zorgdragen voor een duurzame afvoer van het regenwater. Voor de afwatering wordt het terrein bij de oude boerderij naast het hoofdkantoor van Nabuurs door AVG Wegenbouw heringericht en een wadi krijgen, een voorziening voor de infiltratie van regenwater in de bodem. Zo helpt de wadi verdroging van de bodem tegen te gaan en vormt de wadi een buffer bij veel regenval. Daarnaast draagt de wadi bij aan de zuivering van het water.

De door AVG Wegenbouw te installeren pompput en de te leggen persleidingen zorgen ervoor dat het regenwater van het dak van de grote bedrijfshal, onder druk naar de wadi wordt afgevoerd.
AVG Wegenbouw zal verder een laadkuil realiseren met daarom heen straatwerk en een parkeerplaats voor auto’s.


Enkele kengetallen

  • Verwijderen huidige verharding: 7.500 m2
  • Leveren en verwerken menggranulaat: ca. 7.000 ton
  • Ontgraven grond: ca. 10.000 m3
  • Aanbrengen riool: ca. 1.800 m
  • Aanbrengen pompput met persriool: 350 m
  • Aanleggen van een infiltratie vijver: 2.000 m3
  • Aanbrengen van bestrating: ca. 6.800 m2
PROJECT LOCATIE:

Haps, Nederland

UITVOERING:

AVG Wegenbouw (Infra)

OPDRACHTGEVER:

Bouwbedrijf van de Ven

JAAR:

2019