AVG Heymix levert 14.000 m3 beton voor nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Laarakker


Projecten Beschrijving

Voor een lange tijd was bedrijventerrein Laarakker in Haps niet meer dan 66 hectare braakliggende bedrijfsgrond. Inmiddels is volgens wethouder Jilisen meer dan 70% van de grond verkocht en is Laarakker geen ‘hoofdpijndossier’ meer. Bedrijvenpark Laarakker ligt in een actieve regio met de focus op Agrifood. Deze focus is terug te zien bij een aantal gevestigde bedrijven zoals Danone/Nutricia en Nabuurs. Daarnaast zal er dit jaar nog een logistiek centrum verrijzen dat aansluit bij de huidige focus. Zo is Holland Food Group momenteel op het zuidelijke deel van het bedrijvenpark een distributiehal van ongeveer zes hectare aan het bouwen.

95.000 m2 perceel voor Verbruggen Food Group

Holland Food Group bestaat uit een verzameling handels bedrijven en een supermarkt met een specialistisch productenpakket gericht op de Duitse markt. Verbruggen Food Group is onderdeel van de Holland Food Group en wordt de uiteindelijke gebruiker van het distributiecentrum met een perceel van 95.000 m2. Het nieuwe pand wordt op de groei gebouwd. In eerste instantie zal er een gedeelte van drie hectare door Verbruggen Food Group worden gebruikt. De overige bedrijfsruimte wordt voor tijdelijke huur op de markt gebracht.

Van Berlo verzorgt bedrijfsvloer

VDR Bouwgroep is de aangewezen aannemer voor de bouw van het logistieke centrum. VDR Bouwgroep is gespecialiseerd in bedrijfshuisvesting voor zowel
logistieke als proces specifieke bedrijven. VDR Bouwgroep heeft Van Berlo aangesteld om de vloer in de logistieke hal te maken. Aangezien Van Berlo al ruim 40 jaar ervaring heeft in het maken van bedrijfsvloeren, is dit voor het familiebedrijf geen enkel probleem.

Fijne samenwerking Van Berlo en AVG

Volgens de heer Bosch, uitvoerder bij Van Berlo, was het voor hen vrij snel duidelijk wie het beton mocht leveren voor de logistieke hal. “We werken graag samen met AVG. Met name doordat de lijntjes zo kort zijn. Zodra ik beton nodig heb of er iets aan de samenstelling veranderd moet worden, bel ik de betoncentrale op en wordt het meteen netjes geregeld,” vertelt Bosch. De twee familiebedrijven (AVG en Van Berlo) zijn geen onbekende van elkaar. Ze hebben al veel samengewerkt, onder andere voor distributiecentra projecten zoals die van Nabuurs en Arvato. Bosch geeft aan ook in de toekomst nog veel samen te willen werken met AVG.

Elektrische en hybride mixers op de bouw

In totaal is er door AVG Heymix 14.000 m3 beton in opdracht van Van Berlo geleverd. Aangezien het storten van het beton plaatsvond in een logistieke hal, heeft AVG geprobeerd om zoveel mogelijk elektrische en hybride mixers in te zetten. In deze periode heeft AVG extra chauffeurs opgeleid en geïnstrueerd om zo verantwoord mogelijk om te gaan met de acculading van de volledig elektrische mixers. Samen met Wierda (leverancier van de elektrische mixers) is de werkinstructie verder uitgebreid. Waar we in het verleden eind van de dag te weinig acculading over hadden, hebben de chauffeurs nu na 11 uur rijden met de
betonmixers tot wel 50% van de acculading over.


Meer informatie? Neem contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Bedrijventerrein Laarakker, Haps

OPDRACHTGEVER

Van Berlo

UITVOERING

AVG Bouwstoffen

JAAR

2020