Giga-project voor AVG Baustoffe Goch: uitbreiding van de snelweg A 40 en vervanging van de Rijnbrug Duisburg-Neuenkamp


Projecten Beschrijving

Juni 2021 – AVG Baustoffe Goch is tot en met 2027 ten behoeve van de realisatie van acht rijstroken voor een efficiëntere snelweg en de vervangingsconstructie van de Rijnbrug Duisburg-Neuenkamp, zowel voor de aanvoer van bulkgoederen en grond, als voor de overname, afvoer en verwijdering van grond en stoffen van verschillende verontreinigende klassen, verantwoordelijk. Evenals voor de organisatie van de bouwplaatslogistiek met actieve ondersteuning van AVG Transport.

Na een jaar van onderhandelingen werd in december 2020 de definitieve overeenkomst voor het bovengenoemde project tussen HOCHTIEF Infrastructure GmbH (aannemer van DEGES) en reminerale Rohstoffverwertung und Entsorgung GmbH & Co.KG ondertekend.

De diensten worden door remineral en samenwerkingspartner AVG Baustoffe Goch, afgehandeld. In de eerste fase van de order is de bouwweg aangelegd, waarvoor in totaal 130.000 ton bouwmateriaal binnen zes weken is opgeleverd.

De totale order, die loopt tot 2027, kwantificeert de aan- en afvoer van circa 1,2 miljoen ton materiaal. De afhandeling van de aanvoer en tussentijdse opslag van uitgegraven materialen vindt plaats op in totaal vijf locaties in het Duisburgse havengebied. De verwijderingsdiensten worden samen met AVG uitgevoerd op de locaties Duisburg en Goch, evenals door remineral Essen GmbH en remineral Rohstoffverwertung und Entsorgung GmbH & Co. KG, afhankelijk van de respectievelijke verontreinigende klassen.

Projectbeschrijving
De snelweg A 40 verbindt het Ruhrgebied met de Nederrijn en Nederland en is daarmee van groot belang voor zowel de inwoners van de regio als voor de lokale economie. De A 40 steekt de Rijn over tussen de districten Duisburg-Neuenkamp en Duisburg-Homberg. De Rijnbrug Duisburg-Neuenkamp werd gebouwd in 1970 en heeft de grenzen van zijn veerkracht bereikt. Oorspronkelijk is de brug ontworpen voor 30.000 voertuigen, nu rijden er dagelijks meer dan 100.000 voertuigen over. De uitbreiding van de A 40 en de nieuwbouw van een efficiëntere brug ter vervanging van de oude brug zijn absoluut noodzakelijk om het verkeer de komende decennia veilig te laten doorstromen.

DEGES plant en realiseert namens de federale overheid en de deelstaat Noordrijn-Westfalen de nieuwe 8-baans Rijnbrug Duisburg-Neuenkamp, die de oude brug moet vervangen. Daarnaast wordt de A 40 tussen de knooppunten Duisburg-Homberg en Duisburg-Häfen uitgebreid tot acht rijstroken. De nieuwe Rijnbrug wordt hoger, langer en breder dan de vorige: 75 meter hoog, 802 meter lang en 68,25 meter breed. In beide richtingen komen naast de weg nieuwe trottoirs en fietspaden. Ze zijn gebouwd op afstand van de rijbanen en afgeschermd van het snelwegverkeer door een 6,5 meter hoog geluidsscherm. De nieuwe Rijnbrug zal uit twee brugdelen bestaan, dus voor elke rijrichting wordt één brug gebouwd.


Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Duisburg – Neuenkamp, Duitsland

OPDRACHTGEVER

HOCHTIEF Infrastructure GmbH (aannemer van DEGES) en reminerale Rohstoffverwertung und Entsorgung GmbH & Co.KG

UITVOERING

AVG Bouwstoffen – AVG Transport

JAAR

2021