AVG Bau (Infra) maakt in Moers 67.500 m2 bouwrijp voor duurzaam logistiek center Gazeley


Projecten Beschrijving

Juni 2021 – Inmiddels heeft AVG Bau haar expertise op het gebied van boven- en ondergrondse infrastructuur voor grote industriële bouwprojecten wel bewezen. Aan de lange lijst van logistieke centra kan AVG Bau weer een nieuw project toevoegen: Duisburg-West Logistics Centre in Moers. De opdracht is verleend door Goldbeck International, verantwoordelijk voor de bouw van het duurzame logistieke center met kantoren voor Gazeley.

Corné van den Brand, manager van de AVG Infra divisie in Nederland en Duitsland: “AVG is voor deze projecten perfect gevestigd. Duisburg ligt midden in de economische regio Rijn-Roergebied, centraal gelegen in Europa. In dit gebied
wonen ongeveer 10 miljoen mensen. Het gebied is daarmee het dichtsbevolkte grootstedelijke gebied van Duitsland. Er is een brede mix van internationale en middelgrote bedrijven aanwezig en daarmee een sterk industrieel netwerk. Ook de directe ligging aan de snelwegen A40, A42 en A57 en de internationale luchthavens in Düsseldorf en Cologne, is een groot pluspunt. Samen met de nabijheid van gerenommeerde universiteiten en de beschikbaarheid van gekwalificeerde arbeidskrachten maakt dit alles het gebied buitengewoon geschikt voor logistiek en distributie activiteiten.”

De diensten worden door remineral en samenwerkingspartner AVG Baustoffe Goch, afgehandeld. In de eerste fase van de order is de bouwweg aangelegd, waarvoor in totaal 130.000 ton bouwmateriaal binnen zes weken is opgeleverd.

De totale order, die loopt tot 2027, kwantificeert de aan- en afvoer van circa 1,2 miljoen ton materiaal. De afhandeling van de aanvoer en tussentijdse opslag van uitgegraven materialen vindt plaats op in totaal vijf locaties in het Duisburgse havengebied. De verwijderingsdiensten worden samen met AVG uitgevoerd op de locaties Duisburg en Goch, evenals door remineral Essen GmbH en remineral Rohstoffverwertung und Entsorgung GmbH & Co. KG, afhankelijk van de respectievelijke verontreinigende klassen.

Goldbeck International gaf AVG Bau opdracht voor het grootschalig grondverzet op het 67.500 vierkante meter tellende bedrijfsterrein, evenals voor alle rioleringswerkzaamheden en de aanleg en bestrating van wegen en parkeerplaatsen. Voor AVG Bau betekent dit onder andere:

  • ca. 2.300 meter riolering leveren en leggen van DN100 tot DN1000;
  • ca. 14.500 m2 verhardingen aanbrengen in asfalt en straatwerk;
  • ca. 1.500 m trottoirbanden leveren en stellen.

Gazeley maakt onderdeel uit van de GLP company. Gazeley ontwikkelt logistiek vastgoed dat voldoet aan hoge duurzaamheidscriteria. Milieuvriendelijk en gecertificeerd volgens ten minste de wereldwijd erkende DGNB Goldstandaard, waardoor ze kosteneffectiever zijn in gebruik en onderhoud. Naast het verlagen van de bedrijfskosten voor gebruikers, draagt Gazeley bij aan duurzaamheid door het verbeteren van de CO2-balans, het verminderen van energie en waterverbruik, en het selecteren van gecertificeerde en recyclebare bouwmaterialen. Ook wat dat betreft sluit de AVG koers naar CO2-vermindering met onder meer de inzet van elektrisch materieel en de eigen recycling activiteiten, helemaal aan bij deze standaard.


Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Moers, Duitsland

OPDRACHTGEVER

Goldbeck International

UITVOERING

AVG Bau (Infra)

JAAR

2021