AVG divisies helpen bij bouw distributiecentrum in Katwijk


Projecten Beschrijving

Mei 2021 – Begin vorig jaar kreeg AVG Wegenbouw van Nabuurs Transport en Logistiek de opdracht om de sloop van een bedrijfshal en het saneren van de bodem te verzorgen. Deze werkzaamheden zijn halverwege vorig jaar samen met AVG Recycling en AVG Transport netjes afgerond. Inmiddels zijn we met onze divisies wederom betrokken bij de bouw van het nieuwe distributiecentrum van 13.000 m2 in Katwijk. In opdracht van Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel zal AVG Wegenbouw het grond-, straat- en rioleringswerk uitvoeren en in samenwerking met Van Berlo levert AVG Heymix het beton voor de vloer van de logistieke hal. Dit project illustreert weer mooi de veelzijdigheid van AVG waarmee opdrachtgevers totaal ontzorgt kunnen worden.

AVG Wegenbouw is druk bezig op de locatie in Katwijk. Allereerst hebben we het terrein circa 1 meter opgehoogd met ophoogzand om vervolgens een puinfundering aan te brengen. Dankzij deze puinfundering is het voor Bouwbedrijf van de Ven makkelijker om de bouwwerkzaamheden uit te voeren. Daarnaast houdt AVG zich bezig met al het grondwerk ten behoeve van de funderingspoeren en funderingsbalken voor de logistieke hal.

AVG Wegenbouw verzorgt grondwerk, afwatering, riolering en straatwerk
Naast de grondwerkzaamheden verzorgt AVG Wegenbouw ook de afwatering, de riolering en het straatwerk. Voor de afwatering is er gebruik gemaakt van circa 700 m3 aan infiltratie kratten. Deze hebben we aangebracht naast de hal, zodat het water van het terrein en het dak hierin kan infiltreren. Wat het straatwerk betreft wordt er ongeveer 2.000 m2 aangelegd ten behoeve van een parkeerplaats en zal er 1.800 m2 aan H-klinkers gelegd worden.

Bij de parkeerplaats is het van belang dat we niet dieper ontgraven dan 35 cm in verband met het vermoeden dat er op de bouwlocatie archeologische resten aanwezig zijn. Om er toch voor te zorgen dat het water goed kan wegstromen, wordt er een waterdoorlatende fundering van betongranulaat 20/40 van AVG Recycling gemaakt met daaroverheen een laag split.

In de parkeervakken komen grasbetonstenen en de rijbaan wordt voorzien van waterpasserende stenen. Dankzij deze stenen kan het water door de bestrating heen trekken en in de waterdoorlatende ondergrond worden opgenomen. Dit is noodzakelijk, want er kan geen afwatering (zoals kolken) aangebracht worden als er niet dieper dan 35 cm ontgraven mag worden. Ook hier wordt er dus geen water naar de zuivering gevoerd, maar infiltreert het water direct in de ondergrond.

AVG Heymix levert 1.850 m3 beton voor speciale vloer
Buiten de werkzaamheden van AVG Wegenbouw om, is ook AVG Heymix werkzaam op het terrein. In opdracht van Van Berlo levert Heymix 1.850 m3 beton voor een speciale vloer. Binnen in de logistieke hal wordt namelijk de VB Exa® Supervlakke vloer gestort die voldoet aan de allerhoogste vlakheideisen. Dit maakt de vloer uitermate geschikt voor smalle gangen- of hoogbouwmagazijnen. De betonvloer wordt voegloos uitgevoerd, biedt een hoog comfort, maximale heftrucksnelheid en behoeft nauwelijks onderhoud.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Katwijk, Nederland

OPDRACHTGEVER

Nabuurs Transport en Logistiek

UITVOERING

AVG Wegenbouw – AVG Bouwstoffen – AVG Recycling – AVG Transport

JAAR

2021