AVG divisies helpen bij realisatie van tien multiwoningen op de Hoofdstraat te Heijen


Projecten Beschrijving

Op de Hoofdstraat in Heijen wordt hard gewerkt aan de bouw van tien multiwoningen, ook wel seniorenwoningen genoemd. De ruimtes van deze woningen liggen op één niveau (begane grond). Deze woningen zijn ook erg geschikt voor alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Naast de multiwoningen worden er ook nog twee eenpersoons appartementen en een huiskamer voor de ouderen gebouwd. Woningcorporatie Destion is in mei begonnen met de bouw van de woningen en heeft Aannemingsbedrijf Janssen-Groesbeek aangesteld als aannemer. Verschillende divisies van AVG zijn in opdracht van de gemeente Gennep en Janssen-Groesbeek al langere tijd bezig op deze locatie.

In 2018 heeft AVG Explosieven Opsporing Nederland namelijk al een onderzoek uitgevoerd voor de gemeente Gennep naar explosieven op het terrein. De vondsten bestonden uit veel staartstukken, ontstekers van 3 inch en 4,2 inch mortiergranaten en een brisantgranaat van 10,5 cm. Het team heeft het gehele terrein vrijgemaakt van verdachte objecten, zodat de geplande bouwwerkzaamheden zonder risico kunnen worden uitgevoerd.

In maart 2020 is AVG Wegenbouw begonnen met het bouwrijp maken van de locatie waar de multiwoningen komen te staan. Zo heeft AVG Wegenbouw het grondwerk verricht waarna de aannemer de fundering kon realiseren.

Na de funderingswerkzaamheden is door AVG Wegenbouw de riolering aangesloten op het openbare rioleerstelsel in de rijweg en zijn de funderingen aangevuld zodat de bouw van de woningen van start kon gaan.

Naast het bouwrijp maken van het terrein is ook de expertise van AVG Heymix ingezet tijdens de bouw. In totaal heeft AVG Heymix circa 150 m3 beton geleverd voor de funderingen en de naden tussen de prefab vloeren op de begane grond en de eerste verdieping. De beton werd grotendeels geleverd door hybride en volledig elektrische betonmixers. De inzet van 100% elektrische mixers vermindert de CO2-uitstoot op de bouwplaats. Minder CO2-uitstoot helpt bijna altijd ook de hoeveelheid stikstof terug te dringen. Gezien het nieuwe stikstofbeleid dienen bouwbedrijven aan strenge normen te voldoen en is materieel dat geen CO2 uitstoot zeer welkom op de bouw. AVG had twee jaar geleden de wereldprimeur met de eerste volledig elektrische betonmixer ter wereld en is tot op de dag van vandaag daar nog steeds redelijk uniek in.

Ook zorgen volledig elektrische mixers voor minder geluidsoverlast. Dit was prettig voor de omwonenden aangezien het beton storten midden in het dorp plaatsvond.

Zodra Aannemingsbedrijf Janssen-Groesbeek klaar is met de woningen, zal AVG Wegenbouw nog een laatste keer terugkeren om straatwerk aan te brengen en de tuinen van de multiwoningen af te werken. Zo zijn de toekomstige bewoners ervan verzekerd dat de woningen netjes worden opgeleverd.

Meer weten over de mogelijkheden bij AVG? Neem contact met ons op.

 

PROJECT LOCATIE

Heijen, gemeente Gennep

OPDRACHTGEVER

Aannemingsbedrijf Janssen-Groesbeek, gemeente Gennep

UITVOERING

AVG Wegenbouw, AVG Explosieven Opsporing Nederland, AVG Heymix

JAAR

2020