AVG Bau aan de slag voor grootste industriële vastgoed bedrijf ter wereld


Projecten Beschrijving

Prologis is een multinational Real Estate Investment Trust (REIT). Dit wil zeggen dat het bedrijf inkomsten genereert uit het kopen, exploiteren en verkopen van vastgoed. Het bedrijf werd opgericht door de fusie van AMB Property Corporation en Prologis in juni 2011. Dit zorgde ervoor dat Prologis het grootste industriële vastgoed bedrijf ter wereld werd. Hedendaags is Prologis eigenaar, manager en ontwikkelaar van meer dan 3.000 logistieke distributiecentra in 19 verschillende landen. Het bedrijf is actief in zowel Noord- en Zuid-Amerika als Azië en Europa, waarbij het hoofdkantoor van Europa in Amsterdam gevestigd is. In opdracht van Goldbeck International is AVG Bau Goch begonnen aan de grondwerkzaamheden van de eerste fase van de grote logistieke hal.

Momenteel heeft Prologis in Keulen-Niehl ongeveer 110.000 m2 braakliggend terrein. Het terrein biedt ruimte voor een logistieke hal van 62.043 m2. Het pand kan door één of meerdere bedrijven in gebruik worden genomen. Prologis streeft tijdens de bouw van het logistieke centrum naar het Gold-Zertifikat der Deutschen Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB). Het DGNB-certificatiesysteem dient de objectieve beschrijving en beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen. Afhankelijk van het type gebouw, worden tot 40 duurzaamheidscriteria opgenomen in de beoordeling. De mate waarin aan deze criteria wordt voldaan, bepaalt of er een platina, goud, zilver of brons certificaat wordt afgeven.

Optimale ligging

De ligging van het nu nog onbebouwde terrein is optimaal. Keulen-Niehl heeft namelijk directe toegang tot verschillende grootstedelijke gebieden met een hoge productiedichtheid. Dit is gunstig voor de logistiek in verband met de korte afstanden, maar het biedt mogelijk ook toegang tot gekwalificeerde werknemers. Daarnaast ligt het terrein op slechts zes kilometer afstand van de Niehler
Hafen. Dit is de tweede grootste binnenhaven van Duitsland.

Goldbeck aangewezen aannemer

Goldbeck International is aangesteld door Prologis als aannemer voor de bouw van de logistieke hal. De hal wordt onderverdeeld in 6 units die samen 53.706 m2 in beslag zullen nemen. Daarnaast zal er een kantoor in het pand aanwezig zijn van 2.260 m2 en een opslagmagazijn van 6.076 m2.

AVG Bau verzorgt grondwerkzaamheden in Keulen-Niehl

In opdracht van Goldbeck International is AVG Bau Goch begonnen aan de grondwerkzaamheden van de eerste fase van de grote logistieke hal. Deze eerste fase van de hal zal 27.759 m2 van het totale oppervlak in beslag nemen. Allereerst gaat AVG beginnen met het grondverzet, waarna er een riolering zal worden aangelegd bestaande uit circa 4.000 meter afvoerleidingen inclusief hybride hefsystemen en dubbele pompstations. Daarnaast zal AVG Bau Goch verantwoordelijk zijn voor het verharden van 2.000 m2, asfalteren van 16.500 m2 en voor het verzorgen van 3.200 m betonbanden.