AVG Kampfmittelbeseitigung voortvarend van start


Projecten Beschrijving

Mei 2020 – Een half jaar na de start van de nieuwe AVG divisie Kampfmittelbeseitigung in Duitsland, Explosieven Opsporing, spreken we divisie manager Ulrich Tausch over de vorderingen. Het enthousiasme spat er vanaf!

De nieuwe divisie blijkt een welkome aanvulling te zijn op de Duitse markt. Dit uit zich in veel aanvragen voor offertes en in tevreden klanten. Vooral de manier van werken blijkt een belangrijke toegevoegde waarde te zijn. Zo horen we van opdrachtgevers dat de wijze waarop AVG Kampfmittelbeseitigung samenwerkt met alle betrokken partijen binnen een project uniek is en zeer gewenst. Een gerenommeerd waterbouwbedrijf met flinke tijdsproblemen was aangenaam verrast toen we alles op alles hadden gezet om voor hen snel de klus te klaren. Zo werden in Viersen-Süchteln op verschillende plaatsen zelfs in het weekend boringen verricht waarbij ook onze boorrups werd ingezet.

Deze waardering doet het nieuwe AVG team goed. Het maakt het werk extra leuk en geeft een positieve boost die ook voor opdrachtgevers zichtbaar en aanstekelijk is. Ulrich Tausch en Klaus Insel: “Het is zo geweldig om met een deskundig en hecht team AVG Kampfmittelbeseitigung op te mogen zetten op een wijze die zo dicht bij de klant staat en daarbij te kunnen rekenen op een zeer prettige samenwerking met de andere AVG divisies! Al die positiviteit motiveert ons enorm. Het is hard werken en veel uren maken, maar dat doe je dan met enorm veel plezier.”

Dat AVG Kampfmittelbeseitigung niet onopgemerkt blijft, blijkt ook uit het grote aantal ervaren sollicitanten op vacatures ter ondersteuning van het team.

Vervolgopdracht van PPS Pipeline Systems

Na de eerste opdracht voor het project Zeelink tot volle tevredenheid te hebben uitgevoerd, heeft AVG Kampfmittelbeseitigung inmiddels ook een interessante tweede opdracht van PPS Pipeline Systems gekregen. AVG troepleider Jörg Radzieowski: “De inzet van een ervaren team van deskundigen, het realiseren van alle tijdsplanningen en de intensieve samenwerking met de verantwoordelijke ambtenaren en de officiële explosieven opruimingsdienst Rheinland, waren voor PPS Pipeline Systems de belangrijkste redenen om AVG Kampfmittelbeseitigung het nieuwe deel binnen dit grote project te gunnen.”

Het project Zeelink betreft een bijna 216 km lange gastransportleiding die zich uitstrekt van de Belgisch-Duitse grens bij Aachen-Lichtenbusch naar Sankt Hubert bij Krefeld en verder naar Legden bij Ahaus in Noord-Rijnland-Westfalen. De nieuwe gastransportleiding zal een belangrijke bijdrage leveren aan de voorzieningszekerheid in Duitsland. Het zal ook de transportcapaciteit van aardgas van noord naar zuid vergroten.

De pijpleiding maakt verbinding met de LNG-terminal (vloeibaar aardgas) in Zeebrugge en draagt zo bij aan de route- en brondiversificatie van de aardgasvoorziening in Duitsland. Het project oogt voor Nederlanders, die juist van het aardgas af moeten, wat vreemd. In Duitsland krijgt men zelfs subsidie om op gas over te stappen.

Meer informatie over AVG Explosieven Opsporing? Neem gerust contact met ons op!