Reconstructie Meindert Hobbemastraat in Nieuw-Bergen


Projecten Beschrijving

Net voor onze welverdiende zomervakantie in 2022, kreeg AVG Wegenbouw de opdracht van de Gemeente Bergen om een reconstructie te verzorgen op de Meindert Hobbemastraat in Nieuw-Bergen. Een mooi project in de regio waarbij de expertises van onze verschillende divisies goed van pas kwamen.

De uitvoering van het project stond gepland in het najaar van 2022 en de eerste weken van 2023. In deze planning was uitgegaan van een zachte winter. Ondanks dat we geen barre winterse omstandigheden hebben gehad, zorgde de 1.5 week vorst in december voor enige vertraging. Hierdoor was het voor ons helaas niet mogelijk om het afgesproken gedeelte voor de kerstperiode vrij te geven. Na de kerstvakantie hebben we de werkzaamheden direct opgepakt en de resterende werkzaamheden binnen de afgesproken termijnen opgeleverd.

Aanvang werkzaamheden
Allereerst zijn we begonnen met het opbreken van de huidige verharding die bestond uit asfalt en straatwerk. Vervolgens hebben we een infiltratieriool aangebracht, zodat het oppervlaktewater wat niet in de middenberm kan bezinken via een slokop constructie kan weglopen. Deze wordt afgevoerd via een infiltratieriool dat een overstort heeft in de grote (vis) vijver aan de Schilderslaan.

Groen in de straat
Om ervoor te zorgen dat het groenbeeld in de straat aantrekkelijk blijft, worden er door de gemeente nieuwe bomen gepland en zijn de bestaande bomen in de middenberm behouden. Om zowel de nieuwe als bestaande bomen goed te laten groeien heeft AVG Wegenbouw groeiplaatsen gecreëerd en verbeterd met bomengranulaat of bomenzand.

Verharding van de weg
Daarnaast hebben we binnen het openbaar gebied op de rijbaan en het trottoir gebakken klinkers aangebracht. Dit zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. De bestaande gebakken klinkers die wij eerder in het proces hebben opgebroken, zijn hergebruikt zodat de straat er de komende jaren weer netjes bij ligt en wel zo duurzaam. Op de doorgaande aansluitende wegen hebben we eerst de asfaltdeklaag eraf gefreesd en vervolgens weer een mooie nieuwe laag asfalt aangebracht.

AVG Transport en AVG Bouwstoffen nauw betrokken
De opdracht is vergeven aan AVG Wegenbouw, maar ook AVG Transport en AVG Bouwstoffen zijn nauw betrokken geweest bij de reconstructie. Zo heeft AVG Transport het volledige vervoer geregeld omtrent de afvoer van asfalt en zand, als ook de aanvoer van het funderingsmateriaal. Het funderingsmateriaal bestond uit menggranulaat dat werd gehaald bij onze divisie AVG Bouwstoffen. Het project is inmiddels naar alle tevredenheid afgerond. Op naar de volgende!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Nieuw-Bergen, Nederland

OPDRACHTGEVER

Gemeente Bergen 

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2023