AVG gebruikt 100% natuurlijk materiaal voor aanleg tweede parkeerplaats bij de Radioplassen


Projecten Beschrijving

AVG Recycling heeft in opdracht van de Gemeente Land van Cuijk natuurlijk materiaal geleverd voor de realisatie van een compleet nieuwe parkeerplaats bij de Radioplassen in Stevensbeek. Door de sluiting van het Schaartven in Overloon zijn de Radioplassen de enige recreatieplassen in de omgeving die geschikt zijn voor de hengel- en watersport. Dit zorgt ervoor dat de plassen veel drukker bezocht worden dan voorheen. Des te belangrijker voor de gemeente om aandacht te besteden aan de recreatieplaats.

Recreatieplassen in Stevensbeek
De recreatieplassen bij de Radiobossen in Stevensbeek zijn ontstaan door zandwinning en daardoor erg geschikt voor de hengel- en watersport. Rond 1950 stond in deze bossen een steunzender voor de radio, vandaar dat het later de Radiobossen/Radioplassen werd genoemd. De plassen zijn omgeven door mooie bosgebieden, wandelpaden en strandjes, wat ervoor zorgt dat er regelmatig bijzondere vogels te zien zijn.

Uitbreiding bij de Radioplassen
Door de toenemende drukte zullen er een aantal dingen in het gebied worden doorontwikkeld. Zo zullen natuur- en wandelpaden worden uitgebreid en zal er een strand worden aangelegd. Daarnaast heeft AVG Recycling al zorg gedragen voor het materiaal voor de aanleg van een tweede parkeerplaats, aangezien de huidige parkeerplaats te klein was.

Baalerstol als natuurlijk materiaal
De nieuwe parkeerplaats bestaat uit het materiaal Baalerstol 0/30. Dit is een natuurproduct waarbij de stol afkomstig is van Duitse groeves en uit een mengsel van leemhoudend zand en grind bestaat. Op onze locatie in Heijen wordt het bewerkt met natuurproducten uit de zandwinning voor een betere verwerking. Kortom een 100% natuurlijk product om in de natuurgebieden te gebruiken voor zowel wandelpaden als parkeerplaatsen

AVG Transport verzorgt vervoer Baalerstol
In totaal is er 550 ton Baalerstol gebruikt voor de aanleg van het nieuwe parkeerterrein. Het voordeel van AVG is dat we behalve de zorg voor het materiaal, ook de zorg van het transport op ons genomen hebben. AVG Transport heeft zich dan ook volop ingezet voor het tijdig aanleveren van de tonnen Baalerstol.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Stevensbeek, Nederland

OPDRACHTGEVER

Gemeente Land van Cuijk

UITVOERING

AVG Bouwstoffen

JAAR

2023