Projecten - Goodman plant nieuwbouw van 33.000 m² in Regiopark Mönchengladbach

Goodman plant nieuwbouw van 33.000 m² in Regiopark Mönchengladbach


Projecten Beschrijving

Het vastgoedbedrijf Goodman breidt zijn portfolio in het Regiopark Mönchengladbach uit met een nieuw grondstuk. Het totale perceel is ongeveer 60.000 m² groot. Er zal een pand van ongeveer 33.000 m² verrijzen, dat in drie units van 10.000 m² opgedeeld kan worden. De nieuwbouw is geschikt voor logistieke doeleinden, zoals de opslag en distributie van goederen.

AVG Bau Goch en AVG Baustoffe Duisburg zijn inmiddels gestart met de voorbereidende grondwerkzaamheden. Momenteel wordt het terrein één tot anderhalve meter opgehoogd. AVG Baustoffe Duisburg levert daarvoor 130.000 ton grond en 30.000 ton menggranulaat.

“Ons team analyseert continu locaties in heel Duitsland. Het Regiopark Mönchengladbach is één van de belangrijkste logistieke hotspots in de regio Niederrhein. Er zijn niet alleen goede verbindingen met de Benelux, maar ook met de rest van Duitsland, door de directe ligging aan de A61 en de Autobahnen tussen West- en Oost-Duitsland”, licht Christof Prange, Head of Business Development bij Goodman in Duitsland, de keuze voor Mönchengladbach toe. “Goodman heeft in het Regiopark al 412.500 m² aan distributiecentra van topkwaliteit ontwikkeld, onder andere voor ESPRIT en Zalando. Daarom hebben wij van de gelegenheid gebruikgemaakt om nogmaals in een perceel in deze regio te investeren.”

Het bedrijventerrein ten zuiden van Mönchengladbach is perfect voor bedrijven uit de logistieke sector: het ongeveer 60.000 m² grote perceel ligt slechts twee kilometer van de A61 en heeft voldoende parkeerplaatsen voor vrachtwagens en auto’s. Het oppervlak van het te bouwen pand is bijna 33.000 m². Bovendien kan het pand in drie ongeveer even grote units opgedeeld worden.

Een ander voordeel van het complex in het Regiopark is dat het te allen tijde vrij toegankelijk is. Binnen een straal van 65 km rondom Mönchengladbach bevinden zich bovendien de vliegvelden van Düsseldorf en Keulen/Bonn.

Met de verkoop van het perceel aan Goodman is de beschikbare ruimte in het Regiopark volledig uitverkocht. Op het 120 hectare grote bedrijventerrein werden zo al 5.000 banen voor de regio Mönchengladbach gecreëerd.

Daniel Dieker, projectmanager bij de WFMG (Wirtschaftsförderung Mönchengladbach), vult aan: “De ontwikkeling van het Regiopark is voor de stad Mönchengladbach een succesverhaal. Hier speelt de Champions League van de logistieke sector: deze regio duikt regelmatig op in lijstjes van beste logistieke regio’s in Duitsland. De ontwikkelingen van de laatste jaren laten bovendien zien dat er een duidelijke meerwaarde is ontstaan, niet alleen wat betreft de hoeveelheid banen, maar ook de kwaliteit hiervan. Goodman is voor ons een betrouwbare partner, die staat voor een kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling. Met het logistieke netwerk LOG4MG, waarvan ook Goodman partner is, zien we in de regio Mönchengladbach bovendien een steeds sterker bedrijvennetwerk ontstaan.”

PROJECT LOCATIE:

Mönchengladbach, Duitsland

UITVOERING:

AVG Bau Goch – AVG Baustoffe Duisburg

OPDRACHTGEVER:

Goodman

JAAR:

2019