Projecten - 64.000 m² voor de logistiek: Fiege vestigt zich in Emmerich

64.000 m² voor de logistiek: Fiege vestigt zich in Emmerich


Projecten Beschrijving

Fiege gaat in Emmerich op 12,5 hectare grond een nieuw distributiecentrum bouwen. In het noord-westen van de deelstaat Nordrhein-Westfalen zal een distributiecentrum met magazijn van 64.000 vierkante meter verrijzen. Dat zal in twee bouwfases gebeuren. Fiege Real Estate Development zal het nieuwe logistieke centrum ontwikkelen.

AVG Bau Goch kreeg van Goldbeck International GmbH de opdracht voor alle grondwerkzaamheden waaronder het grondverzet, alle verhardingen van asfalt en straatwerk en rioleringswerkzaamheden. AVG Bau Goch is inmiddels gestart met de werkzaamheden in Emmerich.

In september 2019 moeten de eerste drie hallen met in totaal een oppervlak van 32.000 m² in bedrijf genomen worden. In de tweede bouwfase komt daar nog eens 32.000 m² bij. Fiege zal voor de nieuwe vestiging in de eerste fase ongeveer 75 medewerkers voor allerlei verschillende functies in vaste dienst nemen.

Opslag en verzending van consumentengoederen
“In Emmerich gaan we werken voor klanten die consumptie-goederen verkopen. We zullen er hun goederen opslaan, zorgen voor het picken van de orders, het verpakken en het versturen ervan. Bovendien zullen we voor de klant diverse extra diensten verrichten en kwaliteitscontroles doorvoeren”, vertelt Jan Fiege, Managing Director Real Estate Development bij Fiege. “Onze nieuwe vestiging in Emmerich heeft geen gevolgen voor onze vestiging in Bocholt. Die blijft gewoon bestaan. De nieuwe vestiging in Emmerich is voor Fiege van strategische betekenis: hiermee kunnen we nog beter voldoen aan de wensen van de klant, vooral op het gebied van multichannel.” Vanuit Emmerich zal Fiege voor zijn klanten alle afzet kanalen bedienen en goederen voor de fysieke, mobiele en online verkoop versturen.

Dat logistiek dienstverlener Fiege zich op bedrijventerrein Nettpark vestigt stemt ook de lokale beleidsmakers vrolijk. “Sinds 2016 is de vraag naar dit bedrijfskavel duidelijk gestegen”, zegt Arndt Wilms, directeur van de Erschließungsgesellschaft Emmerich am Rhein (EGE). Naast de zeer goede bereikbaarheid was de kavel vooral vanwege zijn grootte in trek bij investeerders. “Tegenwoordig vind je niet veel kavels meer die zo groot zijn. Wat deze kavel bovendien nog aantrekkelijker maakte is dat deze direct bebouwd kan worden”, vult Reinhard Barthel, tevens directeur van EGE, aan.

Logistieke hotspot Emmerich wordt steeds belangrijker
Uiteindelijk waren er meerdere geïnteresseerde partijen met verschillende concepten, waaronder ook projectontwikkelaars met investeringsmodellen. “Wij hebben uiteindelijk voor de Fiege Gruppe gekozen. Het is een traditioneel familiebedrijf, met een zeer goede reputatie in de logistieke sector.

Wij gaan ervan uit dat het bedrijf blijvend in Emmerik aan de Rijn zal gaan investeren en met zijn logistieke activiteiten een positieve bijdrage levert aan Emmerich als logistieke hotspot”, aldus EGE-directeur Arndt Wilms.

Ook de burgemeester van Emmerich, Peter Hinze, tevens tijdelijk verantwoordelijk voor de afdeling Handels-bevordering, is blij met de komst van Fiege: “Emmerich als logistieke hotspot wint hiermee aan betekenis. Bovendien ontstaan er door de nieuwe vestiging van Fiege talrijke nieuwe banen.”

PROJECT LOCATIE:

Emmerich, Duitsland

UITVOERING:

AVG Bau Goch

OPDRACHTGEVER:

Goldbeck International

JAAR:

2019