AVG Infra en AVG Bouwstoffen maken functionele opslagstraat voor Boomkwekerij Ebben


Projecten Beschrijving

Boomkwekerij Ebben is een familiebedrijf gevestigd in Cuijk. De boomkwekerij bestaat al ruim 150 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in Nederland op het gebied van solitairs, karakteristieke beplanting, laan- en vormbomen en totaalleverancier van allerhande beplanting.

Dat Boomkwekerij Ebben een bedrijf is dat continue in beweging is, blijkt wel uit het feit dat ze tot de grote spelers in Nederland behoren. Voor een recente opdracht hebben ze de hulp van AVG Infra ingeschakeld. De opdracht bestond uit het vergroten van de bestaande beton verharding op het terrein met ca. 900m2 en het maken van een opslagstraat met sleufsilo’s van betonblokken.

Allereerst is AVG Infra begonnen met het afgraven van de bovengrond en het aanbrengen van een laag zand en funderingsmateriaal. Dit zorgde voor een stabiele ondergrond waarop een mooie vezelbetonvloer kon worden gestort. Zowel het funderingsmateriaal als de vezelbeton werden geleverd door AVG Bouwstoffen. Voordat de beton gestort kon worden, heeft AVG Infra ervoor gezorgd dat er rond het terrein een opsluitband werd gezet. Deze opsluitband had twee voordelen: het gaf meteen de juiste hoogte aan en AVG Infra kon de grond eromheen ook direct afwerken zonder te moeten wachten op de uitharding van de beton.

Na ongeveer drie weken was de 150 m3 beton uitgehard en kon AVG Infra beginnen met het plaatsen van de door AVG Bouwstoffen geleverde bouwblokken, de AVG Baublocks die de uiteindelijke sleufsilo’s vorm gaven. De functie van de sleufsilo’s is het opslaan van los liggende materialen, zoals boompalen, bamboestokken, oud hout, steenpuin en grond.

AVG Infra koos voor AVG Baublocks met heftruck uitsparingen om onderin elke sleufsilo te plaatsen. Op deze manier kan overtollig water makkelijk wegstromen. Daarnaast is er ook bewust gekozen voor flexibele bouwblokken. Normaal gesproken worden AVG Baublocks met een hoek van 90 graden gebruikt bij het maken van sleufsilo’s. Zodra het terrein dit niet toe laat, zijn flexblokken een goede uitkomst. Deze blokken maken het namelijk mogelijk om een hoek van 45 graden te creëren, waardoor het toch mogelijk is om de opslagstraat te maken die de opdrachtgever voor ogen heeft. In totaliteit zijn er 500 AVG Baublocks van AVG Bouwstoffen gebruikt in allerlei soorten en maten om de opslagstraat zo efficiënt mogelijk in te delen.