AVG Kampfmittelbeseitigung (Explosieven Opsporing) rond groot en zwaar project aan A1 in Leverkusen af.


Projecten Beschrijving

Juli 2021 – Dit project viel zelfs de zeer ervaren OCE-deskundigen van AVG zwaar. En ook van onze machines werd het nodige gevraagd. Barre omstandigheden, maar zelfverzekerd en competent aangepakt door het AVG team.

De uitdaging
De bouwplaats ligt aan de A1 bij het Leverkusen Kreuz. Daar zit de ondergrond, ook onder het fietspad dat er loopt, vol met puin, kabels en leidingen. Zelfs tot op meer dan vier meter diepte. Helaas waren de kabels en leidingen nergens vastgelegd, niet bij het kadaster en bij geen enkele andere organisatie. Het riviertje de Dhünn had bovendien grote delen van de bouwplaats onder water gezet.

AVG Kampfmittelbeseitigung kreeg de opdracht het gebied voor de toekomstige bouwwerkzaamheden vooraf te onderzoeken op de aanwezigheid van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog en gelijktijdig met behulp van apparatuur en proefboringen een duidelijk beeld te maken van de kabels en leidingen in de grond.

Die proefboringen vonden plaats in de diepe modder naast het riviertje de Dhünn, dwars over het fietspad en direct onder het viaduct over de snelweg A 1.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

PROJECT LOCATIE

Leverkusen, Duitsland

OPDRACHTGEVER

Leverkusen

UITVOERING

AVG Kampfmittelbeseitigung (Explosieven Opsporing)

JAAR

2021