AVG Bau Goch werkt mee aan duurzaam fossielvrij logistiek centrum in Wesel


Projecten Beschrijving

BEOS Logistics is na een symbolische eerste spade begonnen met de bouw van het ultramoderne logistieke vastgoed ‘Duisburg-Noord’ in de Rijn-Lippe haven van DeltaPort Niederrheinhäfen in Wesel. Het nieuwe distributiecentrum, met een totale oppervlakte van 86.000 vierkante meter, is naar verwachting in de zomer van 2023 klaar voor ingebruikname en heeft een fossielvrije energievoorziening. AVG Bau Goch is inmiddels volop aan de slag met de benodigde grondwerkzaamheden.

BEOS Logistics is een joint venture van Swiss Life Asset Managers, Ingo Steves en Stephan Bone-Winkel, opgericht in 2020. Dit is het eerste logistieke pand dat ze bouwen en dat pakken ze direct duurzaam aan. De focus ligt op de fossielvrije energievoorziening door middel van geothermie, fotovoltaïsche energie en warmtepomp. Daarnaast wordt er gestreefd naar een BREEAM Excellent certificering voor het vastgoed.

Het moderne pand wordt gebouwd op een greenfield-perceel van 165.000 vierkante meter. Met 81.400 vierkante meter is het grootste deel van de huurruimte voor rekening van logistieke ruimte. Daarnaast komt er 3.500 vierkante meter kantoor- en sociale ruimte en 1.200 vierkante meter mezzanineruimte. Daarnaast komen er 37 vrachtwagenparkeerplaatsen en 200 parkeerplaatsen. Als hoofdaannemer is List Bau Nordhorn verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden waarbij de hoogste normen op het gebied van milieubescherming en energie gelden.

Het state-of-the-art logistieke centrum wordt gebouwd voor de wereldwijde logistiek dienstverlener Rhenus, die het pand voor de lange termijn gaat huren. Het gebied overtuigde niet alleen door de directe verbinding met de haven Rhein-Lippe, maar ook door de goede verbinding met de snelweg B8 en de logistiek belangrijke snelweg A3. De nabijheid van de havens in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen maakt de regio ook tot een waardevol knooppunt voor het internationale goederenverkeer. Tegelijkertijd biedt de locatie toegang tot het Ruhrgebied en de regio Keulen/Bonn.

De werkzaamheden voor het AVG Bau Goch team kort
samengevat:
• Het uitvoeren van de grondwerkzaamheden ten behoeve van de bebouwing en de buitenverharding over een oppervlakte van ca. 165.000 m2.
• Het stabiliseren van ca. 125.000 m2 bodem ter plaatse van de bebouwing en buitenverharding.
• Het aanbrengen van ca. 75.000 ton fundatielaag ten behoeve van de bebouwing en buitenverharding.
• Het aanleggen van ca. 8,7 kilometer riolering met variërende buisdiameters van DN100 tot DN1400.
• Het realiseren van ca. 5 kilometer aan afwateringsgoten in het straatwerk, zodat het regenwater in het rioleringssysteem terecht komt.• Het inbouwen van ca. 3,5 kilometer aan trottoir- en opsluitbanden.
• Het verharden van de voetpaden van ca. 3.000 m2 met betonstraatstenen.
• Het verharden van de parkeerplaatsen van 1.500 m2 met grasbetonstenen. Het voordeel van deze steen is dat, ondanks de verharding, het groen behouden wordt en de stenen waterdoorlatend zijn.
• Het aanbrengen van ca. 18.000 m2 asfalt ten behoeve van de rijbaan voor verkeer.
• Het aanbrengen van ca. 550 meter aan keerwanden ter plaatse van de laaddocks. Met deze betonnen wanden wordt het hoogteverschil tussen de laadkuilen en het straatwerk opgevangen.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Wesel, Duitsland

OPDRACHTGEVER

List Bau

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2022