AVG Bau Goch bouwt mee aan een logistiek centrum op een terrein ter grootte van 16 voetbalvelden


Projecten Beschrijving

Het in Heinsberg (Duitsland) gevestigde en wereldwijd actieve bedrijf Trotec zet zijn expansiekoers voort. Op een oppervlakte ter grootte van meer dan 16 voetbalvelden zal in het voorjaar van 2023 het nieuwe logistiek centrum Trotec in Heinsberg in gebruik worden genomen. AVG Bau Goch is door de aannemer Goldbeck West GmbH nauw betrokken bij deze bouw. Zo zijn wij verantwoordelijk voor alle grondwerkzaamheden, het aanleggen van de riolering en de complete afwerking van het terrein met asfalt.

Trotec zet statement neer in Heinsberg
De visie van een moderne, ruime en vooral duurzame omgeving moet in het voorjaar van 2023 werkelijkheid worden. De nieuwe logistieke en productiehal van Trotec zal een sterk statement neerzetten voor Heinsberg als bedrijfslocatie. Het terrein zal straks volgebouwd worden met productiehallen, state-of-the-art IT-infrastructuren en een kantoorruimte. Het laden en lossen van vrachtwagens kan vrijwel gelijktijdig worden uitgevoerd bij de vele laadpoorten. Kortom genoeg ruimte voor het groeiende assortiment van Trotec.

Duurzaamheid hoog in het vaandel
De duidelijke boodschap van Trotec is om vanaf 2023 klimaatneutraal te zijn en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze duurzame visie spreekt AVG erg aan, omdat we zelf ook sterk gericht zijn op het groener inrichten van onze bedrijfsprocessen. Trotec gaat het dakoppervlak van 50.000 m2 voorzien van zonnepanelen. De energie die hiermee wordt opgewekt is genoeg voor het logistieke centrum zelf en ongeveer 2.000 huishoudens in het gebied. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan een ergonomische en daglicht overgoten werkomgeving, moderne trucks en de nieuwste generatie hardware- en softwareoplossingen.

De werkzaamheden voor AVG kort samengevat:
• Het uitvoeren van de grondwerkzaamheden ten behoeve van de bebouwing en de buitenverharding over een oppervlakte van ca. 117.000 m2
• Het stabiliseren van ca. 90.000 m2 bodem ter plaatse van de bebouwing en buitenverharding
• Het aanbrengen van ca. 90.000 m2 puinverharding ten behoeve van de bebouwing en buitenverharding
• Het aanleggen van ca. 4 kilometer riolering met variërende buisdiameters van DN100 tot DN1400
• Het regenwater afkomstig van het dakoppervlak wordt compleet geïnfiltreerd in wadi’s op het terrein. Deze afkorting staat voor Water Afvoer Drainage en Infiltratie. Een wadi bergt regenwater en zuivert het, waarna het water infiltreert in de ondergrond. Zo helpt de wadi tegen wateroverlast en droogte.
• Het plaatsen van ca. 3 kilometer aan trottoir- en opsluitbanden
• Het aanbrengen van ca. 33.500 m2 asfalt ten behoeve van de rijbaan voor zwaar verkeer

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Heinsberg, Duitsland

OPDRACHTGEVER

Goldbeck West GmbH

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2022