twee-nieuwe-elektrische-volkswagen-modellen-voor-avg

Twee nieuwe elektrische Volkswagen modellen voor AVG

Met een opvallend, gestroomlijnd design is de ID.3 direct herkenbaar als elektrische auto. Dat de twee nieuwe auto’s voor AVG elektrisch moesten zijn, was een must. AVG is namelijk al diverse jaren actief bezig met het verminderen van de CO2-uitstoot binnen het bedrijf. Elektrische auto’s zijn daar een mooie aanvulling op.

Het ID.3 model van Volkswagen wordt, net als alle toekomstige ID.-modellen, gebouwd op basis van het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde MEB platform. Dit platform is geoptimaliseerd voor een maximale actieradius. Zo zijn de elektromotor, de elektrische aansturing en de ééntrapstransmissie in de achteras geïntegreerd. Daarnaast is de batterij ondergebracht in de wagenvloer en ook andere componenten zijn plaatsbesparend verwerkt. Dankzij de combinatie van een laag zwaartepunt, een gunstige gewichtsverdeling en achterwielaandrijving biedt de ID.3 volop dynamiek en een ongekende ruimte. De auto is namelijk ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

Eén van de ID.3 modellen wordt gereden door Nick Derks, afdelingshoofd van AVG Transport. Het tweede model wordt dagelijks ingezet voor het rond brengen van de interne post binnen de verschillende vestigingen van AVG. Daarnaast zal deze tweede ID.3 ook beschikbaar zijn voor kantoor medewerkers voor zakelijk gebruik.

Hoe de elektrische auto Nick tot nu toe bevalt? “Super!” Zegt hij enthousiast. Al was het in het begin wel even wennen geeft hij toe. “De auto rijdt heel anders dan een ‘normale’ auto. Je kunt namelijk niet snel even tanken langs de weg, je moet echt leren om met een accu te rijden,” legt hij uit. Bij een snellader zit de accu van het ID.3 model na een halfuur alweer op 80%. “Je merkt ook een aardig verschil in actieradius als het koud buiten is. Zo kan de auto in de winter ongeveer 300 km rijden en is dat in de zomer circa 450 km.” Maar dat maakt voor Nick niets uit. Waar hij wel warm voor loopt is de snelheid van het elektrische model. “In de sportstand is de auto super snel, dus dat is erg leuk voor liefhebbers,” zegt hij met een brede glimlach.

Delen: