Kippers van AVG Transport ingezet tijdens mammoet-opdracht in Duitsland


Projecten Beschrijving

In twee fasen is de A3, de belangrijke Duitse verkeersader die in Nederland overgaat in de A12, van de Nederlandse Grens tot aan Emmerich in Duitsland volledig vernieuwd. Het project nam een totale lengte van 10,4 kilometer in beslag. Volgens de opdrachtgevers is dit één van de grootste operaties in de geschiedenis van de Duitse wegenbouw. Ook wel aangeduid als de mammoetopdracht tussen de betrokkenen. Een mooi project waar de kippers van AVG Tansport goed van pas kwamen.

Kippers 24 uur per dag ingezet
De eerste fase vond plaats van 14 t/m 17 september. De tweede fase liep van 19 t/m 23 oktober. Tijdens deze fasen was de snelweg afgesloten en werden er omleidingsroutes ingesteld. Dag en nacht werd er met man en macht gewerkt om het groot onderhoud uit te voeren. In totaal is er circa 100.000 ton asfalt gefreesd. Voor AVG Transport betekende dit dat onze kippers 24 uur per dag ingezet werden.

Thermisch geïsoleerde kippers van AVG
Aangezien het om een groot project ging, reden er ongeveer 100 vrachtwagens mee om alles in goede banen te leiden. Twee daarvan waren onze asfalt kippers. AVG beschikt over twee speciaal aangepaste, thermisch geïsoleerde kipperopleggers. Welke ideaal zijn voor het transporteren van warm asfalt. Tevens zijn deze kipperopleggers uitgerust met  speciale remsystemen waardoor het lossen in een ‘’Asphalt- Fertiger” gemakkelijk verloopt. Onze wagens werden niet alleen voor het aanvoeren van warm asfalt ingezet. Zo zijn we ook nauw betrokken geweest bij het openbreken van de weg door middel van freeswerk en het afvoeren van het vrijgekomen asfalt tijdens het frezen.

Mammoet-opdracht naar volledige tevredenheid afgerond
Alle betrokkenen, van menginstallaties tot onderaannemers en transporteurs, hadden hetzelfde doel voor ogen namelijk: het bouwproject kwalitatief en op tijd afronden. Dit zorgde ervoor dat de mammoet opdracht inmiddels naar volle tevredenheid is afgerond. Complimenten aan onze chauffeurs die dag en nacht klaarstonden en ook een dikke pluim voor onze werkplaats. Dankzij deze mannen was het materiaal tip top in orde en mooi schoon.

Meer weten over AVG Transport? Neem gerust contact met ons op!

PROJECT LOCATIE

Emmerich, Duitsland

UITVOERING

AVG Transport

JAAR

2022