AVG Bau Goch draagt bij aan logistieke ontwikkelingen in Nettetal


Projecten Beschrijving

Eerder was onze Infra divisie al betrokken bij de bouw van een groen logistiek centrum voor Recht Kontraktlogistik in Nettetal. Momenteel zijn we weer druk bezig met het realiseren van een duurzaam pand in Nettetal. Deze keer komt de opdracht van LIST Bau Nordhorn voor de bouw van een 21.560 m2 logistiek pand, waarbij het project een investeringsvolume van 30 miljoen euro draagt en deel uitmaakt van de waardecreatiestrategie van Verdion European Logistics Fund (VELF). Aan AVG Bau Goch de taak om voor het einde van het tweede kwartaal van 2023 alle werkzaamheden afgerond te hebben.

Op het terrein van 36.000 m2 zal halverwege 2023 een modern logistiek centrum worden opgeleverd, dat onderverdeeld kan worden in maximaal vier eenheden. Het geheel omvat 950 m2 kantoor- en mezzanineruimte (tussenverdiepingen) en 18.575 m2 opslagruimte met 20 laadperrons.

Verdion gaat voor goud
Verdion, de investeerder, streeft naar de realisatie van een zeer energiezuinig gebouw, waarbij ze voor een DGNB-certificering in goud willen gaan. DNGB staat voor Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen) en is het Duitse kwalitieitscertificaat voor duurzame gebouwen. Zo heeft het bedrijf de keuze gemaakt om geen fossiele primaire energiebronnen te gebruiken en zal het laadpalen voor elektrische voertuigen beschikbaar stellen. Bovendien zal de elektrische infrastructuur en het dak worden voorbereid op de installatie van zonnepanelen.

AVG Bau Goch verantwoordelijk voor grondwerkzaamheden
De grondwerkzaamheden ten behoeve van de bebouwing en de buitenverharding over de gehele oppervlakte van ca.36.000 m2 worden verzorgd door AVG Bau Goch. Daarnaast draagt ons team zorg voor de aanleg van de in totaal 1,5 kilometer lange riolering (variërend van DN100 tot DN500). Het regenwater afkomstig van het dakoppervlak wordt compleet geïnfiltreerd in wadi’s op het terrein. Tot slot zal ons team de werkzaamheden afronden met het plaatsen van 1,3 kilometer trottoir- en opsluitbanden, het aanleggen van 3.500 m2 asfalt en aanbrengen van 1.350 m2 betonstraatstenen ten behoeve van de personenauto’s.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Nettetal, Duitsland

OPDRACHTGEVER

LIST Bau Nordhorn

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2022