Exceptioneel vervoer naar het eiland Sylt voor Keller Funderingstechnieken


Projecten Beschrijving

AVG Transport heeft voor Keller Funderingstechnieken een exceptioneel transport uitgevoerd vanuit Terneuzen naar het Duitse eiland Sylt (grenzend aan Denemarken). De lading was 24 meter lang, 3 meter breed en 4,35 meter hoog. Daar mag je volgens de normale regelgeving niet de weg mee op. Er zijn speciale vergunningen en certificaten nodig die refereren aan de specifieke kennis die je als transporteur moet hebben om een dergelijk vervoer veilig uit te kunnen voeren. Zo moest AVG Transport voor deze opdracht ook afwijkende routes bedenken om het transport überhaupt mogelijk te maken.

De lading van het speciaal transport bestond uit een boorstelling waarmee men ondergrondse funderingstechnieken uitvoert. De door AVG Transport bedachte noodzakelijk afwijkende route liep van Terneuzen (omgeving Belgische Grens-Zeeuws Vlaanderen) via Nederland naar Duitsland. Vanuit Duitsland reed het transport door naar Denemarken om daar met de veerboot naar het Duitse eiland Sylt te gaan.

AVG Transport beschikt voor uitzonderlijk vervoer over diverse dieplader vergunningen tot 125 ton voor vaste trajecten in Nederland, België en Duitsland. Ook kan AVG Transport voor hele specifieke gevallen incidentele vergunningen voor exceptioneel transport regelen. Een bijzondere dienst binnen AVG die niet breed bekend is, maar waar de AVG dieplader chauffeurs wel alles van weten. Zij hebben namelijk specifieke opleidingen gevolgd voor dit type transport en volgen bovendien met regelmaat trainingen om deze kennis bij te houden.

Keller Funderingstechnieken en AVG kennen elkaar al langer. De brede expertise van AVG kwam ook bij deze opdracht weer naar voren. “Door met de opdrachtgever mee te denken, proberen we AVG breed met een totaal concept te komen,” vertelt Ron Jaspers, Manager Logistiek bij AVG Mineralische Baustoffe uit Duisburg en tevens leidinggevende bij AVG Transport met betrekking tot Exceptioneel transport. “We leveren al jaren cement aan Keller Funderingstechnieken. Een voorbeeld van een mooi project waren de cement leveringen in het centrum van Rotterdam op de Coolsingel.”

In de loop der jaren is het aanbod van diensten en producten bij AVG erg uitgebreid. Lang niet alle klanten zijn van al die diensten en producten op de hoogte. Veelal beperkt die bekendheid zich tot de AVG divisie waarmee men al zaken doet. Ron Jaspers: “En zelfs binnen een divisie krijgen we regelmatig van klanten de opmerking “ik wist niet dat jullie dat ook kunnen doen”. Dat geldt ook voor ons speciaal transport. Natuurlijk proberen we daar met communicatie bekendheid aan te geven. 

Keller Funderingstechnieken is een opdrachtgever die de brede expertise van AVG al eerder heeft ontdekt, want dit was niet het eerste exceptionele transport voor dit bedrijf. Het bedrijf Keller Funderingstechnieken biedt oplossingen voor bouwgrond-, funderings- en grondwaterproblemen en kan daarnaast op een breed palet van moderne technologieën bouwen. De firma is net als AVG werkzaam in zowel Nederland als Duitsland. “Kijkend naar de werkzaamheden en locaties van Keller Funderingstechnieken hopen we in de toekomst op nog meer mooie samenwerkingen,” aldus Ron Jaspers.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op onze Exceptioneel Transport pagina. Of neem contact op met onze Transport divisie.