Een goed vooruitZICHT volgens AVG voor Venlo’s nieuwe stadsicoon: ZICHT


Projecten Beschrijving

Binnenkort verrijst er een volledig nieuw appartementencomplex dat de skyline van de geliefde stad Venlo zal sieren. Met de adembenemende ligging, doordachte architectuur en luxueuze afwerking belooft residentie ‘ZICHT’ een unieke plek te worden waar men kan genieten op hoog niveau. Letterlijk en figuurlijk. Het is namelijk een ca. 55 m hoog gebouw, waar men woont met fenomenaal uitzicht voor bewoners die hoge eisen stellen aan hun persoonlijke leefomgeving. In opdracht van Ten Brinke heeft AVG in het voortraject een explosieven onderzoek uitgevoerd en leveren we momenteel 6.600 m³ beton.

Familiebedrijf Ten Brinke als bouwer en ontwikkelaar
Aan ontwikkelaar en bouwer Ten Brinke, een internationaal familiebedrijf, de taak om residentie ‘ZICHT’ de komende tijd te realiseren. We spreken projectleider Marc van Riel van de firma Ten Brinke. Samen met hem duiken we in de dynamiek van het project en de samenwerking met ons familiebedrijf AVG.

Stadsicoon op prominente plek
“Ondanks de wisselende weersomstandigheden, verloopt het project goed”, vertelt van Riel. “We bouwen een woontoren met 60 appartementen. Onderin komt een commerciële ruimte en daaronder komt een half verdiepte parkeergarage voor de bewoners”, legt hij uit. De woontoren vormt straks een waar stadsicoon op zijn prominente plek. Zo ligt de residentie op de hoek waar je via de Maasburg Venlo binnenkomt, dichtbij het bruisende stadscentrum met prachtig uitzicht over de uiterwaarden.

Stabiliteit grote uitdaging
“Ondanks dat alles goed verloopt, blijkt stabiliteit van de ondergrond één van onze grootste uitdagingen”, merkt van Riel op. “De aanwezigheid van een dieper gelegen kleilaag vereiste een gedegen voorbereiding. We hebben een externe constructeur ingeschakeld om de zetting van zowel de bovenbouw als de ondergrond te berekenen. Dit gaf ons inzicht in de effecten gedurende de bouwperiode en zelfs 50 jaar daarna.”

Extra ruimte gecreëerd voor veiligheid
Een andere uitdaging voor Ten Brinke is dat de bouw deels binnen de waterkering valt en op de erfgrens. “We plaatsten stalen damwanden in de waterkering om kwelwater bij hoge waterstanden te voorkomen. Daarnaast moesten we het naastgelegen fietspad tijdelijk verplaatsen om de veiligheid rond het bouwterrein te waarborgen.” Om extra ruimte te creëren, mag het bedrijf van maandagochtend tot vrijdagmiddag de Prinsessesingel inzetten als bouwterrein. “Hier kunnen we mooi de vrachtwagens laden en lossen, waaronder jullie AVG betonmixers”, vertelt van Riel.

Prettige samenwerking tussen Ten Brinke en AVG Heymix
“De samenwerking met AVG verloopt uitstekend”, benadrukt van Riel. “Wij werken met meerdere betonleveranciers in het hele land. Voor dit project in Venlo hebben wij in samenwerking met AVG mooie oplossingen toegepast, zoals een aangepaste betonsamenstelling voor het storten van de kraanpoer. Dankzij dit aangepaste betonmengsel verkregen we een goede sterkte en verkorte uithardingstijd, waardoor de torenkraan snel geplaatst kon worden.” In totaal brengt AVG circa 6.600 m³ beton naar de nieuwe woontoren van 18 bouwlagen, inclusief de funderingen, verdiepingsvloeren en wanden.

AVG Explosieven Opsporing betrokken bij voortraject
Voor AVG was deze locatie niet geheel onbekend. In het voortraject heeft de afdeling AVG Explosieven Opsporing Nederland het terrein onderzocht op eventuele oorlogsresten. “In het midden van het terrein was een verdachte plek. Daar hebben jullie toen aanvullend onderzoek naar gedaan. Uiteindelijk bleek dat het een stuk gewapende betonnen fundering was. Die fundering hebben we voorafgaand aan het bouwen uitgegraven”, legt van Riel uit.

Beton van AVG zorgt voor toekomstbestendige basis
Volgens AVG is dit project een mooi vooruitZICHT voor de toekomstige bewoners. Zo zijn er tussentijds appartementen aangepast om aan de hoogste verwachtingen te voldoen en loopt de planning volgens schema. Met de betrokkenheid van AVG bij het storten van de funderingen, legt het project letterlijk een sterke basis voor de toekomst.

Interesse in een appartement? Handel snel!
“Inmiddels hebben we meer dan 70% van de appartementen verkocht”, deelt van Riel. “Er zijn nog enkele prachtige appartementen beschikbaar. We adviseren geïnteresseerden dan ook om snel te handelen.”

Meer weten over de appartementen? Kijk op; https://zichtvenlo.nl/

Zelf ook een explosieven onderzoek uitvoeren of beton nodig? Contacteer ons gerust!

PROJECT LOCATIE

Venlo, Nederland

UITVOERING

AVG Bouwstoffen

JAAR

2024