AVG bij opening 2de elektrische snellaadstation voor vrachtwagens van Nederland


Projecten Beschrijving

In Nederland en Duitsland moeten veel nieuwe infrastructuur gerealiseerd worden en bouwstoffen zijn onmisbaar. Echter, de belasting van het klimaat moet teruggebracht worden. Daarom zet AVG Transport in op de verduurzaming van het wagenpark. AVG heeft inmiddels een vloot met 100% elektrische betonmixeropleggers. Nu moeten we ons voorbereiden op elektrische vrachtwagens. In samenwerking met BAS Truck Center hebben we een pilot gedraaid met een volledig elektrische Volvo truck, om ervaring op te doen wat dit betekent in de dagelijkse praktijk. Daarnaast kijken we met Shell regelmatig naar de mogelijkheden tot elektrificatie. Daarom heeft Shell ons uitgenodigd bij de opening van het elektrisch snellaadstation.

Elektrisch laadstation Pesse
Tijdens de opening werd uitleg gegeven over de laadstations en konden de eerste e-truckchauffeurs al gebruikmaken van de publieke laadpunten. Het laadstation is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Shell Recharge en Green Planet, een multifuel tankstation, en is geplaatst in het Drentse Pesse. Daarnaast beschikt het laadstation over 350 kW laadpunten en is het mogelijk om maar liefst vier vrachtwagens tegelijk op te laden. Naast dat er nu elektrische laadpunten staan, is het ook mogelijk voor trucks om reguliere brandstof om te tanken. Verder beschikt Green Planet Pesse ook over de tankmogelijkheden voor alternatieve brandstoffen, zoals HVO, Bio-LNG en waterstof.

Wereldprimeur met 100% elektrische betonmixer
AVG zet zich al jaren in voor een duurzamere toekomst en zal deze trend de komende jaren ook zeker doorzetten. Onze kijk op duurzaamheid is een van de redenen geweest waarom wij aanwezig mochten zijn bij deze opening. Zo had AVG in 2018 al een wereldprimeur met de eerste 100% elektrische betonmixeropleggers. Door onze elektrische opleggers efficiënt in te zetten kunnen we onze CO2-uitstoot verminderen. Dit resulteert natuurlijk ook in het verminderen van onze CO2-footprint in de branche. Door constant kritisch te zijn, nieuwe kansen en concepten uit te werken en te pionieren probeert AVG voorop te lopen in de sector.

Samenwerking met BAS Truck Center en Volvo Trucks
Om ons nog meer te verdiepen in de wereld van het elektrische rijden heeft AVG in samenwerking met BAS Truck Center en Volvo Trucks in januari een 30-daagse pilot gedraaid met een elektrische vrachtauto. Het doel van deze pilot was om ons nog meer te verdiepen in het bieden van duurzame logistieke oplossingen binnen de ketens waarin wij opereren.

AVG op weg naar groenere toekomst
Met een consistente toewijding aan duurzaamheid en innovatie blijft AVG Transport een pionier in de sector. Onze inspanningen voor elektrificatie, samen met partners zoals Shell en BAS Truck Center, illustreren onze vastberadenheid om de CO2-uitstoot te verminderen. We proberen daarmee een weg te banen naar een meer milieuvriendelijke toekomst voor transport en logistiek.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Pesse, Nederland

UITVOERING

AVG Transport

JAAR

2024