AVG Wegenbouw vernieuwt bedrijfsterrein Essity in Katwijk


Projecten Beschrijving

Het industrieterrein in Katwijk, gelegen bij Cuijk, huisvest een belangrijke productielocatie van Essity Operations. Het bedrijf verwerkt en produceert hier papier en tissue-producten. Als vertrouwde partner van Essity werd AVG Wegenbouw ingeschakeld om een verouderd gedeelte van het terrein nieuw leven in te blazen en te voorzien van de benodigde upgrades voor optimaal gebruik.

Grote opdracht met diverse uitdagingen
Het project bestreek verschillende aspecten, waaronder het moderniseren van de opslagfaciliteiten voor balen gerecycled papier, het verbeteren van de interne transportroutes voor heftrucks en het aanpakken van waterafvoerproblemen op het terrein. Om een uitgebreide oplossing te bieden, heeft John Roefs, hoofduitvoerder bij AVG Wegenbouw, het terrein zorgvuldig in kaart gebracht en gedetailleerde plannen opgesteld om alle betrokken partijen een duidelijk beeld te geven.

Visuele weergaven zorgen voor nauwkeurige offerte
De visuele weergaven van het project bleken een openbaring voor Essity. Hierdoor konden ze namelijk de projectdetails grondig bespreken met helderheid en precisie, wat leidde tot de ontwikkeling van een nauwkeurige offerte.

De asfalt combinatie die staat voor kwaliteit
Daarnaast benaderde Essity AVG Wegenbouw met de uitdaging om het terreinoppervlak op een zo kort mogelijke termijn te vernieuwen, zonder in te leveren op kwaliteit. In samenwerking met een vaste asfaltpartner stelde AVG Wegenbouw een innovatieve oplossing voor: een asfalt combideklaag, versterkt met betonslurrie. Deze unieke asfaltverharding garandeert duurzaamheid, zelfs onder de zware gebruiksomstandigheden van het terrein. Inmiddels is deze combinatie al vaker succvol door ons toegepast op projecten.

De uitvoering: een tweejarige toewijding
Na bijna twee jaar van zorgvuldige planning en voorbereiding, ging het project na de zomer van 2023 van start. Dit omvatte de verwijdering van de oude asfalt- en betonverhardingen, het uitgraven van bestaande funderingen in samenwerking met AVG Recycling, en de constructie van een nieuwe fundering met hoogwaardig menggranulaat van AVG Recycling. Vervolgens werden de asfalt combideklaag op strategische locaties en een standaard asfaltconstructie op andere gebieden aangebracht. Daarnaast werden aangrenzende wegen vernieuwd en verbeterde afwateringssystemen geïnstalleerd, inclusief afvoerputten en lijngoten om het zware verkeer te accommoderen.

Een geslaagde transformatie
Met de vernieuwing van het bedrijfsterrein van Essity in Katwijk onderstreept AVG Wegenbouw de mogelijkheid om kwalitatieve oplossingen te bieden voor bouwbehoeften en het vermogen om complexe uitdagingen aan te gaan.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Cuijk, Nederland

OPDRACHTGEVER

Essity

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2023