AVG Baustoffe Duisburg krijgt opdracht voor levering grond aan golf- en recreatiepark Amalia


Projecten Beschrijving

AVG Baustoffe Duisburg heeft de opdracht gekregen om ca. 250.000 m³ grond van de Duitse classificatieklasse Z0 (onvervuilde en natuurlijke grond) te leveren in het noorden van Bochum, direct aan de gemeentegrens met Dortmund.

Daar verrijst in de komende twee jaar op een oppervlakte van 12 ha een 9 holes-golfbaan. Het terrein van het golfen recreatiepark is in totaal 34 ha groot en biedt de mogelijkheid om in de toekomst tot achttien holes uit te breiden.

Er is eerder al ruim 300.000 m³ grond gestort, voor een deel tot wel 27 meter hoog. Hier ontstaat naast een voetgolfbaan een driving range (oefenterrein voor golfers) met een afslaggebouw en ballenautomaat. Ook zal hier een ontvangstruimte met aangrenzend restaurant en een indoor trainingsmogelijkheid voor golfers verrijzen.

Sinds eind juni levert AVG Baustoffe Duisburg het grondmateriaal voor de bouwwerkzaamheden op perceel A (A-D). Na een wat hobbelige start – door de grote hoeveelheden regen kon er tijdelijk niet aangeleverd worden – verlopen de aanleveringen inmiddels zonder

problemen. Op locatie controleert AVG de aangeleverde grond, neemt regelmatig monsters en documenteert de aangeleverde hoeveelheden. Bij afwijkingen in de bodemkwaliteit worden de vrachtwagens niet toegelaten en wordt de aanlevering op de bouwplaats stopgezet. Pas na uitvoerig onderzoek wordt besloten of de aanlevering voortgezet kan worden.

De naam Amalia is de laatste verwijzing naar een voormalige steenkolenmijn, die tot 1969 op deze plek te vinden was. Als stille getuige staat alleen het voormalige toegangsgebouw er nog.

Tot nu toe hebben AVG en haar handelspartners 30.000 m³ grondmateriaal in Bochum geleverd. Om binnen de planning te kunnen blijven wordt op een milde herfst gehoopt, zodat de leveringen continu kunnen blijven doorgaan.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Bochum, Duitsland

OPDRACHTGEVER

golf- en recreatiepark Amalia

UITVOERING

AVG Baustoffe Duisburg

JAAR

2021