AVG aan de slag voor 30.000 m² huurruimte: het SEGRO Park Frechen


Projecten Beschrijving

In het landschap van de Duitse gemeente Frechen rijst het SEGRO Park op, een vooruitstrevend project gericht op duurzaamheid en modernisering. Dit ontwikkelingsproject op een terrein van 52.000 m² zal meer dan 30.000 m² aan flexibele huurruimtes bieden, verdeeld over verschillende bouwfases. Als partner in dit grote project heeft AVG zich, in opdracht van Goldbeck West GmbH, toegewijd aan een breed scala van grondwerkzaamheden.

Hoge standaard milieuprestaties: DGNB Gold-certificering
Het SEGRO Park Frechen wordt gebouwd door Goldbeck, een vooraanstaande naam in de bouwsector. Het park zal voldoen aan de nieuwste normen voor duurzaamheid en streeft daarmee naar de DGNB Gold-certificering. Dit is een erkenning voor hoge standaard milieuprestaties in de bouwsector. Een ander belangrijk aspect van dit project is het welzijn van de huurders. Daarom wordt er veel waarde gehecht aan daglicht en groene ruimtes op het terrein.

Eerste fase van start
De eerste fase van de constructie, met een oppervlakte van ongeveer 13.300 m² aan lichte industrie- en kantoorruimte, is reeds van start gegaan. Naar verwachting zal deze fase tegen het vierde kwartaal van 2024 worden afgerond. De aansluitende tweede fase, met een geschatte omvang van 17.500 m², staat gepland voor voltooiing in het tweede kwartaal van 2025.

AVG verantwoordelijk voor grondwerkzaamheden
AVG is een specialist in verschillende bouwgerelateerde diensten en speelt bij dit project een essentiële rol in alle grondwerkzaamheden tot aan de bestrating en asfaltering.

Perfecte ligging
Het park ligt bij toegangswegen van Keulen en is perfect verbonden met het snelwegennet (A1 en A4). Als industriepark breidt deze faciliteit het SEGRO portfolio in de Rijn-Ruhr regio uit en biedt flexibele ruimte voor lokale en nationale bedrijven. De eerste units in het nieuwe pand zijn inmiddels al verhuurd.

SEGRO Park: investering in de toekomst
Wij geloven dat het SEGRO Park Frechen niet alleen een investering is in de toekomst van de regio, maar ook een toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid illustreert. Samen met onze opdrachtgever streven we ernaar om een omgeving te creëren waar bedrijven zich kunnen ontwikkelen en innovatie wordt aangemoedigd.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Frechen, Duitsland

OPDRACHTGEVER

Goldbeck West GmbH

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2024