Martien Janssen over ‘100 jaar AVG’

April 2021 

INTRODUCTIE
Naam: Martien Janssen
In dienst bij AVG sinds: 1980
Waar begonnen: AVG Transport Heijen BV
Huidige functie: Directie secretaris

Toen ik begon bij J.A.M. Janssen als administratief medewerker was het kantoor gevestigd in de voormalige garage die tegen het woonhuis was aangebouwd met een deur naar de woonkamer. De buren waren de vader en moeder van Jan. De hondenmand stond naast het bureau en de katten hadden ook hun plekje. Het was dus heel huiselijk allemaal. John en Ramon gingen naar school en kwamen tussen de middag thuis eten. Zoals het toen ging was het dagelijkse leven een onderdeel van het bedrijf. Mijn werkzaamheden bestonden toen uit de telefoon aannemen, facturen maken op een typmachine, boekingen in tabellarische boeken schrijven en debiteuren nabellen.

Later werd op het bedrijfsterrein aan het Hoogveld in Heijen een bureaucontainer geplaatst waar we toen het kantoor hadden. Het terrein was niet verhard en het talud waar je liep was met natuurlijk groen begroeid, net zoals je nu ziet bij de Maasarm. De eendjes broedden onder de veegrol en liepen met hun kuikens over de plaats.

De werkweek omvatte nog de zaterdag tot ongeveer drie uur ’s middags. Toen de betoncentrale erbij kwam was het normaal dat je bleef wachten totdat de laatste mixerchauffeur terug was.

In de opbouwfase van de betoncentrale was het tijdens de zomermaanden gebruikelijk dat er ook in het begin van de avond en zaterdags storten gepland stonden. Het kon wel eens uitlopen, maar dat was eigenlijk allemaal heel gewoon.

De groei van het bedrijf kon je aflezen aan de uitbreiding van het kantoor. De kantoorcontainer werd na verloop van tijd vervangen door een voormalig houten schoollokaal. En al naar gelang het bedrijf en de kantoorbehoefte groeide werd er weer een lokaal aangebouwd dat in de regio vrij kwam uit een sloop. Ja, ja, recyclen zit in onze genen.

AVG groeide in Nederland en Duitsland, ook werden de diensten verder uitgebreid en er kwamen diverse takken bij. Mooie voorbeelden daarvan zijn Wegenbouw Nederland en Duitsland, de recyclingactiviteiten en de betoncentrales in Heijen en Duisburg. Ramon was verantwoordelijk om de locatie Duisburg op te bouwen en AVG ook daar te laten groeien.
Hal Noord werd de werkplaats, het kantoor verhuisde van Hoogveld naar de Grens 7 en industrieterrein Goch werd ontwikkeld waarna we ons ook daar vestigden.

In deze tijdsspanne heeft er veel plaatsgevonden. Zo hebben we economische ups en downs gehad, zijn we van een kleinschalige groep naar een grotere groep gegroeid en zijn de rollen binnen het bedrijf veranderd. Dit betekende voor de mensen van de eerste periode ook dat zij zich moesten aanpassen aan de nieuwe realiteit. Alles heeft zo zijn invloed gehad op de samenstelling van wat nu heden ten dage AVG is.

Terugverlangen naar een tijd die nu rooskleurig lijkt, maar ook een tijd met enorme problemen om het hoofd boven water te kunnen houden, is dus niet aan de orde. Ik hoop dat de groei en de verwachtingen van AVG voor de toekomst uitkomen. Daar blijf ik me graag voor inzetten.

Delen: