AVG Nieuwsbrief juli 2019

Nog niet geabonneerd op de AVG E-Nieuwsbrief? U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden! 

Inhoudsopgave AVG Nieuwsbrief juli 2019

 

 

Neem contact met ons op

   Van de directie  

 

De tijd lijkt alsmaar sneller te gaan

 

Beste relaties,

 

Alweer is er een nieuwe uitgave van onze nieuwsbrief om de ins en outs van AVG onder uw aandacht te brengen. Deze uitgave verschijnt nog net voordat de vakantieperiode aanbreekt om even een rustmoment te nemen in een turbulent jaar.

 

De afgelopen maanden heeft ook AVG niet stilgezeten. De plannen voor de nabije en wat verdere toekomst zijn voortvarend aangepakt. Zo ligt de vernieuwing van ons wagen- en machinepark op schema en zijn we in Duitsland bezig met het opzetten van twee betoncentrales voor een project. Ook het opzetten van een nieuwe houtlijn zit al ver in de voorbereidingsfase.

 

De gewenste groei van onze wegenbouwafdeling zet zich voort en op alle fronten is ons personeelsbestand opgeschaald.

 

AVG Explosieven Opsporing Nederland groeide in Waalwijk uit haar jasje en is naar een nieuw kantoor met loods in Kaatsheuvel verhuisd.

 

De groei zet zich op alle fronten door en gaat razendsnel. Wat vandaag nog ver weg lijkt, is morgen alweer dichtbij.

 

Maar we willen niet met alles groeien – met de CO2-uitstoot willen we juist krimpen. Met de aanschaf en inzet van zes elektrische betonmixers, waar we onlangs een wereldprimeur mee hadden, hebben we dit doel nog meer vorm gegeven.

 

Kortom AVG is volop in beweging en op alle fronten bezig haar werkterrein en dienstenpakket aan te passen aan de wensen van de opdrachtgevers en daarbij ook het milieu te dienen.

 

Na een welverdiende vakantie die voor vele van u nu voor de deur staat, zullen we ook de tweede helft van 2019 weer volop in beweging zijn.

 

Ik wens u veel leesplezier en een heel fijne zomer.

 

Ramon Janssen
Algemeen directeur


 

 

   Overslag in de haven in Heijen

 

Als je hele grote hoeveelheden goederen moet vervoeren dan is scheepsvracht vaak veel efficiënter, milieuvriendelijker en goedkoper dan het transporteren van diezelfde hoeveelheid in heel veel vrachtwagens over de weg. Zo worden in de AVG haven in Heijen niet alleen grondstoffen voor AVG producten per schip aangeleverd, maar biedt AVG ook andere bedrijven de mogelijkheid daar goederen op te slaan en over te laden in vrachtwagens.

 

Door de unieke ligging van de haven aan de A73 en A77 is dit zeer aantrekkelijk. Bedrijven kunnen hiermee veel transport bewegingen besparen. Zo worden in de haven onder andere klei, dekaarde, granulaten, mest en digistaten uit schepen opgeslagen en overgeslagen in vrachtwagens.

 

Interesse? Neem contact op met AVG Bouwstoffen in Heijen.


 

  Menggranulaat voor bospad Waterboulevard Maaspark Well

 

Een luxe verhard bospad maakt deel uit van de nieuwe Waterboulevard in Maaspark Well. De werkzaamheden zijn bijna klaar. AVG Bouwstoffen leverde in opdracht van Asfaltbouw uit Middelaar grote hoeveelheden menggranulaat voor de fundering van het bospad en zorgde voor het afvoeren van materiaal.


 

   AVG Logistic

 

AVG Logistic is sinds vorig jaar actief in het transport van poedervormige producten, hoofdzakelijk in de Benelux en Duitsland. AVG Logistic verricht het transport voor zowel de eigen handelsactiviteiten binnen AVG alsook voor externe opdrachtgevers.

 

Met het huidige wagenpark, aangevuld met de bulkwagens van AVG Transport, verzorgt AVG Logistic dagelijks met een twintigtal eenheden de leveringen bij onder andere betoncentrales. Ook de stabilisatie bij wegenbouw projecten behoort tot het werkgebied van AVG Logistic.

 

Tot de transportopdrachten van AVG Logistic behoren bovendien het transport van onder andere cement, met 24/7 inzet bij projecten op vliegvelden en autosnelwegen, en bij het dempen van kolenmijnen.

 

 

   Gemeente Boxmeer besteedt asfaltonderhoud uit aan AVG Wegenbouw

 

AVG Wegenbouw heeft het asfaltonderhoud voor de gemeente Boxmeer aangenomen voor minimaal één jaar. Het contract zal verlengd worden als het onderhoud door AVG Wegenbouw naar behoren wordt uitgevoerd.

 

Het asfaltonderhoud betekent het herstellen van slechte delen in wegen en het aanbrengen van nieuwe asfaltlagen op een aantal wegen binnen de gemeente Boxmeer. Na het aanbrengen van nieuw asfalt zal AVG Wegenbouw ook de bermen opnieuw aanvullen en een groot aantal inritten opnieuw bestraten zodat deze weer mooi aansluiten op de nieuwe weg. Ook zal er op een aantal wegen een microdeklaag aangebracht worden.

 

Binnenkort meer over dit project!


    

   AVG Explosieven Opsporing Nederland is verhuisd naar Kaatsheuvel

 

Een zakelijke verhuizing is nooit makkelijk maar altijd spannend. Al met al is het allemaal goed en vlot verlopen en zijn we op woensdag 1 mei verhuisd van Waalwijk naar Kaatsheuvel.

 

Treffend hoe het nieuwe pand aan de Veerweg nummer 10 de sfeer van AVG uitademt, een relaxte serene omgeving van professionaliteit.

 

Verhuizen was nodig, want we groeien hard. In eerste instantie van Heijen naar Waalwijk waar we 6 jaar lang onze werkzaamheden hebben uitgevoerd en nu starten we een nieuwe explosieve(n) periode in Kaatsheuvel. Het oude kantoor voldeed niet meer aan de vooruitstrevende eisen, het werd te klein.

 

Lees meer en bekijk de foto’s van het nieuwe pand.


 

 

 

        AVG Baublocks als contragewicht

 

Hoe zorg je voor contragewicht waardoor prachtige authentieke gevels van een oud gebouw in Leverkusen bij de sloop van de rest van het gebouw rechtop blijven staan?

 

Laarakkers Rheinberg kwam op het idee om te werken met een staalconstructie die werd verzwaard met betonblokken van AVG Bouwstoffen en met grote waterbakken. En het werkte!


 

 

 

   Goldbeck Nord bouwt logistiekcentrum voor Röhlig Logistics in Nettetal

 

Op industriegebied Nettetal-West verrijst momenteel een groot nieuw logistiek centrum. In opdracht van Goldbeck Nord heeft AVG Bau Goch inmiddels het grondverzet en de andere grondwerkzaamheden al verricht en ook de grote betonpalen zijn klaar.

Momenteel werkt AVG Bau Goch aan de riolering en zal ook snel alle verhardingen van asfalt en straatwerk klaar moeten hebben.

 

 


Binnenkort meer over dit project.


 

 

 

   Nieuwe bussen AVG Wegenbouw

 

Twee nieuwe extra bussen voor AVG Wegenbouw Heijen. Met de groei in het werk, groeit ook ons wagenpark mee.


 

 

 

   AVG ArcGIS Portaal

 

Sinds enkele jaren gebruikt de AVG divisie Explosieven Opsporing Nederland, een computer-applicatie genaamd ArcMap. Dit stukje software is gebaseerd op de techniek van een Geografisch Informatie Systeem, afgekort: GIS.

 

Veel mensen die werkzaam zijn in de grond-, weg- en waterbouw, kennen wel de werktekeningen die met AutoCAD zijn gemaakt. GIS lijkt daarop maar gaat een flink stuk verder. Aan elke lijn, punt of vlak kan informatie worden gekoppeld, bijvoorbeeld een bomkrater. Deze wordt ingetekend in het GIS op een exacte plaats, met coördinaten en de periode wanneer deze is ontstaan. Of een omschrijving van een gebeurtenis uit de oorlog. Men benadert al deze informatie vanuit een landkaart.

 

Binnenkort volgt een uitgebreide nieuwsbrief over dit Portaal.


 

 

 

   Aanleg extra parkeerplaatsen Melkstraatje Gennep

 

In opdracht van de gemeente Gennep realiseert AVG Wegenbouw momenteel extra parkeerplaatsen aan het Melkstraatje in Gennep.

 

Voor de uitvoering van het project is de oude asfalt laag van de rijbaan verwijderd en zijn de parkeerplaatsen uitgegraven. Vervolgens is de nieuwe fundering aangebracht en zoals op de foto’s te zien is, wordt nu de laatste hand gelegd aan de bestrating. Verder komt er nieuwe verlichting en is een aantal speeltoestellen verplaatst.

 

Bekijk hier het project.


 

 

 

   Nieuwe laadschoppen

 

Twee nieuwe laadschoppen voor AVG Baustoffe Duisburg, locatie Rheinhausen. Een Cat 938 en een Liebherr 546.