Basisschool kinderen bezoeken in het kader van Technopromo AVG op het Hoogveld

AVG ondersteunt TechnoPromo. TechnoPromo is een initiatief van bedrijven in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg. Het doel is om leerlingen van de basisschool al te enthousiasmeren en informeren over techniek en technologie.
AVG ondersteunt TechnoPromo. TechnoPromo is een initiatief van bedrijven in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg. Het doel is om leerlingen van de basisschool al te enthousiasmeren en informeren over techniek en technologie.

Basisschool kinderen bezoeken in het kader van Technopromo AVG op het Hoogveld

Jong geleerd is oud gedaan

Juli 2018 – Zoals ieder jaar heeft AVG Bouwstoffen ook dit jaar weer een aantal basisschoolkinderen op bezoek gehad op het Hoogveld. Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd door TechnoPromo. Dit jaar waren het een 10-tal kinderen uit groep 7 van Basisschool ’t Kendelke uit Siebengewald.

Bij binnenkomst werd de kinderen gevraagd wat zij allemaal al wisten van AVG en kregen ze een kleine uitleg over wat AVG doet op haar verschillende locaties en specifiek op het Hoogveld. Na deze uitleg startte de rondleiding. 

Bij de weegbrug kregen ze te horen wat er zoal binnenkomt en weggaat bij AVG Recycling en hoe de weegbrug werkt. En uiteraard gingen ze zelf de weegbrug op om te kijken hoeveel ze samen wegen. Ook de begeleiding (in dit geval een aantal moeders) kon hier niet aan ontkomen, want de kinderen waren uiteraard ook heel benieuwd naar hun totaalgewicht.

Na de weegbrug volgde het achterterrein. Hier hebben de kinderen alles gezien wat bij AVG Recycling binnen komt, weg gaat en wat er gemaakt wordt. De kinderen waren geïnteresseerd in de producten, maar vonden het toch ook wel heel leuk om rond te rennen in de plassen water die door de regenval op het achterterrein lagen.

Nadat iedereen uitgespeeld en weer droog binnen was, mochten ze even uitrusten met een drankje en wat lekkers om vervolgens door te gaan naar de betoncentrale. Hier moesten de kinderen goed opletten, want na de rondleiding door de centrale stond ze nog een verrassing te wachten. Tijdens de rondleiding door de betoncentrale werd uitgelegd hoe de beton gemaakt wordt, welke materialen erin zitten en waar de beton voor gebruikt wordt. Belangrijke informatie voor de verrassing: zelf beton maken.

Met een kleine betonmolen en de nodige materialen werd mooie beton gemaakt. Elk kind kreeg een bordje met die beton en zette zijn of haar hand erin.

TECHNOPROMO

TechnoPromo is een initiatief van bedrijven in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg. Het doel is om leerlingen van de basisschool al te enthousiasmeren en informeren over techniek en technologie. Het blijkt dat de kans klein is dat kinderen voor techniek kiezen als beide ouders geen technische achtergrond hebben. TechnoPromo laat ze actief in aanraking komen met techniek. Zo is in Cuijk een bedrijfsruimte omgetoverd tot een techniek paradijs voor kinderen en organiseert TechnoPromo samen met diverse technische bedrijven bedrijfsbezoeken voor kinderen uit groep 7. De bedrijfsruimte in Cuijk is ingericht met ‘echte’ machines en gereedschappen uit het bedrijfsleven waarmee kinderen zelfstandig en veilig aan de slag kunnen. Ook AVG ondersteunt TechnoPromo. 

Delen: