Projecten - Circulair slopen panden gemeente Cuijk

Circulair slopen panden gemeente Cuijk


Projecten Beschrijving

Circulair slopen: zo doet AVG dat

Circulair slopen betekent dat alle materialen, het sloopafval, wordt gerecycled en vervolgens weer als grondstof dient voor nieuwe bouwstoffen en producten. Dankzij het complete pakket aan diensten en producten bij AVG wordt de nieuwe grondstof die uit het afval wordt gemaakt niet alleen weer gebruikt in de bouwsector, veel van deze nieuwe grondstoffen worden door verschillende AVG divisies gebruikt.

Ook dat heeft grote voordelen: het materiaal hoeft niet ver vervoerd te worden. Voor materialen die AVG niet gebruikt beschikt AVG over betrouwbare partners die ook duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Gecontroleerde sloopprojecten

Onlangs nog werd circulair slopen door AVG Infra op een aantal slopen in de praktijk gebracht. ROC De Leijgraaf in Cuijk, de oude gemeentewerf in Beers en een woonhuis aan de Anjerstraat in Gennep werden circulair gesloopt.

De aanbesteding van de sloop in Cuijk en Beers voor de gemeente Cuijk, werd aanbesteed volgens een EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) op circulair slopen, dit wil zeggen dat niet alleen de aanneemsom bepalend is, maar ook de manier waarop je sloopt. Er wordt gekeken naar hoe wordt omgegaan met vrijkomende afvalstoffen en op welke manier deze worden gerecycled.

De gemeente Cuijk heeft dit van te voren duidelijk aangegeven en ook erkende verwerkers zoals AVG erbij betrokken. AVG kwam hierbij het beste uit de bus en heeft de aanbesteding gewonnen.

Het project wordt gecontroleerd door de Betonketen om te bepalen of AVG de afvalstroom van schone betonpuin ook zo verwerkt als is aangegeven in het plan. Hierin staat dat AVG Recycling de schone betonpuin inneemt en deze zo verwerkt dat deze weer gebruikt kan worden als grondstof die in de keten blijft, dus de oude betonbrokken worden gebroken, gewassen en weer hergebruikt als steen materiaal in de nieuwe beton die wordt gemaakt door betoncentrale AVG Heijmix.

 

Meer informatie over Sloopwerken en Circulair Slopen door AVG? Klik hier.

PROJECT LOCATIE:

Cuijk, Nederland

UITVOERING:

AVG Infra

OPDRACHTGEVER:

Gemeente Cuijk

JAAR:

2018 – 2019