Vader en zoon aan het woord

Vader en zoon aan het woord

Vader en zoon aan het woord

Wat is er nou mooier dan een vader en zijn zoon, beiden werkend binnen een familiebedrijf? Dé reden voor ons om in de nieuwe betonpomp te stappen en samen met Kay een bezoek te brengen aan zijn vader Michel op de betoncentrale in Wanssum. Benieuwd naar het verhaal van deze mannen? Lees dan snel het gehele interview!

1.Kunnen jullie jezelf even voorstellen?
Michel: “Ik ben Michel Welling, vader van Kay. Ik woon in Gennep, maar kom oorspronkelijk uit Nijmegen. Maar daar kun je ook niks aan doen hè”, zegt hij lachend. “Samen met mijn collega Marcel en hond Jax werk ik op de AVG-locatie in Wanssum als mengmeester.”

Kay: “Mijn naam is Kay, 25 jaar en ik woon in Gennep. Een van mijn grote hobby’s is motor crossen in het bos. Je zult me dan ook vaak in de regio van Gennep samen met mijn motor kunnen vinden.”

2.Wat is jullie functie binnen AVG?
Michel: “Op de centrale in Wanssum ben ik werkzaam als Mengmeester. Dit is een heel divers takenpakket: van het leveren van de gewenste beton tot reparatie en onderhoudswerkzaamheden op het terrein.”

Kay: “Ik ben machinist op de betonpomp. Hierbij horen verschillende taken en verantwoordelijkheden. Zoals het bedienen van de betonpomp en het storten van beton op projecten.”

3.Hoe zijn jullie bij AVG terecht gekomen?
Michel: “Destijds had AVG een betonpomp gekocht, maar hier hadden ze nog geen machinist voor. Ik was werkzaam in Boxmeer toen ze mij benaderde met de vraag of ik als
machinist binnen AVG aan de slag wilde gaan. Na een goed overleg met Jan Janssen heb ik van 1995 tot 2010 bij AVG gewerkt als machinist. Daarna ben ik in september 2022 gestart als mengmeester in Wanssum.”

Kay: “Toen ik 6 jaar was ging ik al met ons pap mee. Ik heb dus op jonge leeftijd AVG leren kennen,” vertelt Kay. “Ik werkte eerst bij Nooijen in Uden. Daar heb ik ook als machinist op de betonpomp gezeten. Zij zaten veel in de verhuur bij AVG en zo hebben ze mij op dezelfde manier benaderd als ons pap. In juli 2022 heb ik dan ook de overstap gemaakt om bij AVG als betonpomp machinist aan de slag te gaan.”

 

“Binnen AVG kun je
jezelf zijn’’

 

4.Wat vinden jullie het leukste aan werken binnen AVG?
Michel: “Binnen AVG kun je jezelf zijn. Het is fijn om in een familiebedrijf te werken, waar een mooie groei heeft plaatsgevonden. En natuurlijk de fijne collega’s.”

Kay: “Buiten de betonpomp zijn er ook andere werkzaamheden, dat maakt het werken bij AVG heel divers en uitdagend.”

5.Kay, wat wilde je worden toen je klein was?
“Vroeger wilde ik automonteur worden. Daar heb ik dan ook mijn opleiding voor gedaan. Maar als snel bleek dat ik iets miste en dat was het buiten werken. Zo ben ik op de veewagen terecht gekomen en daarna aan de slag gegaan als machinist op de pomp.”

6.Michel, is er iets bij Kay waar je jezelf in herkent?
“Eigenlijk zijn we heel verschillend,” geeft Michel toe. “Wel is Kay een echte aanpakker en is niks hem te veel. Ook heeft hij veel technisch inzicht wat zijn ogen zien kunnen zijn handen maken. Als ik zie hoe hij werkt ben ik heel trots op hem.”

7.Kay, is je vader jouw inspiratie?
“Niet perse, maar met de betonpomp kan ik wel heel veel van hem leren. Hij heeft namelijk al ruim 30 jaar ervaring.”

8.Wat is het mooiste wat jullie hebben meegemaakt bij AVG?
Kay: “Voor mij is dat lastig in te vullen, omdat ik nog vrij kort bij AVG werk. Maar er zullen vast veel mooie ervaringen bij komen!” Michel: “Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt bij AVG. Zowel samen met Ramon als in mijn tijd in Rheinhausen. Ik heb een mooie groei van het bedrijf gezien en het is gewoon een kei leuk bedrijf,” vertelt Michel enthousiast.

9.Michel, welk advies zou je aan Kay mee willen geven?
“Jezelf blijven en voor jezelf opkomen. Ben trots op alles wat je doet!”

10.Zijn er dingen die jullie nog graag willen vertellen?
Kay: “Ik heb altijd van een jaar of 6 tot 19/20 fanatiek aan motor cross gedaan. Ook heb ik in die tijd veel wedstrijden gereden. Nu ben ik nog veel met mijn motor in het bos te vinden. Ook ga ik graag in het weekend uit met mijn vriendengroep. Met deze vriendengroep bouwen we ook met carnaval een wagen en komen we graag bij pap thuis in zijn eigen gebouwde bar. Verder houd ik graag de betonpomp schoon, vooral het schoonmaken van de velgen kan ik iedere dag wel doen. Wat kan glimmen dat moet glimmen!”

Michel: “Kay noem ik van jongs af aan al Willie, geen idee waarom. Samen hebben we 20 jaar gecrost en waren we veel op de crossbaan te vinden. We deden alles samen. Ook rijd ik graag motor samen met mijn vriendin. Verder heb ik een bar waar Kay graag langskomt

Delen: