Volledig elektrische betonmixers van AVG zorgen voor reductie stikstofemissie op de bouwplaats

Volledig elektrische betonmixers van AVG zorgen voor reductie stikstofemissie op de bouwplaats

Volledig elektrische betonmixers van AVG zorgen voor reductie stikstofemissie op de bouwplaats

Stikstofproblemen, de kranten staan er inmiddels al een paar jaar vol mee. De nadruk ligt vooral op de agrarische sector, maar ook de bouwsector wordt flink geraakt. De inzet van onze 100% elektrische betonmixers kan wellicht bij sommige projecten het verschil maken tussen het wel of niet mogen starten met de bouw. Dit leggen we graag uit.

Stikstofregelgeving per november aangescherpt
In 2019 zijn er Europese richtlijnen en regels opgesteld waarin de stikstofuitstoot van zowel de gebruiksfase als de bouwfase in de bouwsector berekend moesten worden. Tijdens de coronatijd in 2021 is hier een versoepeling op gekomen en was alleen een berekening van de gebruiksfase benodigd. Vanaf 2 november 2022 is deze vrijstelling helaas vervallen en dienen alle bouwprojecten naast de gebruiksfase ook weer een berekening voor de bouwfase te hebben. Genoeg aanleiding voor bouwbedrijven om eens goed te kijken naar de mogelijkheden van elektrische machines en voertuigen om de stikstofuitstoot te minimaliseren.

Elektrische mixers stoten geen schadelijke gassen uit
Een mooi voorbeeld voor bouwbedrijven die streven naar milieuvriendelijke en duurzame bouwprocessen zijn onze volledig elektrische betonmixers. In tegenstelling tot traditionele betonmixers, die op diesel of benzine draaien, stoten onze elektrische mixers geen schadelijke gassen uit. Dit betekent dat er geen stikstofemissie plaatsvindt op het project en het dus geen impact heeft op eventuele nabij gelegen Natura2000 gebieden.

Elektrische mixers zorgen voor fijnere werkomgeving
Daarnaast zijn de elektrische betonmixers van AVG ook veel stiller dan de traditionele mixers. Dit zorgt voor minder overlast voor de omgeving en een aangenamere werkomgeving voor bouwvakkers.

Al met al zijn de 100% elektrische mixers een slimme investering voor ieder bouwproject en bieden ze veel voordelen voor bouwbedrijven die zich richten op duurzaamheid. Met onze elektrische mixers hadden wij in 2018 een wereldprimeur te pakken. We zijn blij om onze opdrachtgevers bij de huidige stikstofproblematiek dit voordeel te kunnen bieden en denken graag mee!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Delen: