AVG trekt groene initiatieven verder door

De weg naar verdere verduurzaming binnen de AVG Groep zet zich voort. In de vorige nieuwsbrief kwam al aan bod dat AVG Transport een volledig elektrische Volvo truck ingezet heeft tijdens een pilot. Hiermee werden meerdere inzichten verzameld voor het bieden van duurzame logistieke oplossingen. Elektrisch transport is echter niet de enige duurzame oplossing, dus kijkt AVG Transport ook verder.

Alternatieve brandstoffen
De transportsector moet minder CO2 uitstoten. Op langere termijn zullen voertuigen in toenemende mate door elektriciteit of waterstof aangedreven worden. Als overgangsmaatregel zullen alternatieve brandstoff en vaker ingezet gaan worden. Op dit moment is de vraag vanuit klanten nog beperkt, maar wij verwachten dat dit vaker gevraagd gaat worden. We gaan daarom onderzoeken om in kleinere hoeveelheden HVO in te zetten. Maar wat is HVO?

HVO diesel
HVO100 is brandstof voor vrachtwagens. Met deze brandstof wordt tot wel 90% minder CO2 uitgestoten in vergelijking met rijden op conventionele diesel. De reden daarvoor: deze brandstof is gemaakt van afvalproducten zoals plantaardige oliën, rest oliën en vetten. Hier komt de afkorting HVO ook vandaan, dat staat namelijk voor “Hydrotreated Vegetable Oil”. HVO diesel kan in elke dieselmotor worden bijgetankt, zonder dat daar aanpassingen aan nodig zijn. Met zijn makkelijke toepassing is HVO perfect geschikt voor bedrijven die graag direct hun impact op het milieu willen verminderen zonder dat hier grote  investeringen aan vooraf gaan. Op deze manier denkt AVG Transport graag mee met de klant in duurzame logistieke oplossingen.

Energie
Niet alleen AVG Transport is actief op het gebied van duurzaamheid. Energie is namelijk een belangrijk onderwerp binnen de AVG Groep, waarbij de volgorde is: 1) minder gebruiken, 2) zelf opwekken en 3) groen inkopen. In toenemende mate wekken we zelf elektriciteit voor eigen gebruik op. Onlangs is het kantoorpand van AVG Explosieven Opsporing Nederland voorzien van 48 zonnepanelen. Daarnaast zijn de daken van het kantoorpand en de werkplaats op De Grens 7 in Heijen voorzien van in totaal 317(!) zonnepanelen.

Zonnepanelen & groene stroom
Ook BBL in Beckum heeft opdracht gegeven tot aanleg van zonnepanelen en batterijopslag. De kantoren in Duisburg waren al voorzien van zonnepanelen. Hiermee wekken we een groot gedeelte van ons jaarlijkse energieverbruik op deze locaties nu zelf op. De overige energie die we nodig hebben op onze Nederlandse locaties kopen we daarnaast groen in. Dat geldt sinds kort ook voor onze locaties in Goch en Mausegatt 40 in Duisburg. Stap voor stap creëren we zo samen met de focus op duurzame initiatieven een betere toekomst.


Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Delen: