Tijd om onze strooiwagens uit de stalling te halen; winterweer op komst!
Tijd om onze strooiwagens uit de stalling te halen; winterweer op komst!

Tijd om onze strooiwagens uit de stalling te halen; winterweer op komst!

De huidige winter is tot nu toe kwakkelend te noemen. Op het ene moment hebben we een paar dagen met hogere temperaturen en dan weer een aantal dagen met kouder weer. Begin februari (2021) waren er echter een aantal zeer koude dagen en konden we zelfs een aantal keren schaatsen. Mochten we deze winter weer zulke koude meerdaagse verwachtingen krijgen, kunnen we ons daar maar beter goed op voorbereiden. AVG is inmiddels al maanden bezig met de voorbereidingen op deze winter. Midden oktober zijn de eerste offertes namens AVG Transport al de deur uitgegaan. Hierin maken we onderscheid tussen twee soorten klanten. Klanten waar we preventief strooien en klanten waar we curatief strooien. Preventief houdt in dat onze klanten erop vertrouwen dat wij inschatten wanneer het nodig is om te strooien en dit vervolgens komen doen, zonder enige bestelling vooraf. Met curatief strooien, komen wij pas bij de bedrijven als er naar ons wordt gevraagd. Uiteraard wordt er aan de klanten met een ‘preventief strooien’ contract voorrang verleend.

Strooiwagen klaar voor winterweer
Verder is onze strooiwagen ook weer helemaal klaar gemaakt voor deze winter. Onze wagen is APK gekeurd, gesmeerd en meermaals getest, zodat hij meteen kan worden ingezet wanneer de temperatuur onder het nulpunt komt. Tevens is de zoutvoorraad aangevuld en de tractor met laadschop in gereedheid gebracht. Mochten de weersomstandigheden wat extremer worden, zoals afgelopen jaar, dan hebben we een extra zoutstrooier, twee grote laadschoppen en een Unitrak met schuif ter beschikking om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Vaste strooiploeg met ervaren chauffeurs
AVG werkt met een vaste strooiploeg. Deze bestaat uit vier ervaren chauffeurs. Voor onze chauffeurs betekent dit een extra rooster, waarbij ze afwisselend van november 2021 t/m maart 2022 ingedeeld zijn om in de nachten te kunnen strooien en schuiven wanneer het nodig is.

Samen veilig de winter door
Wij proberen de veiligheid in de kop van Limburg zo goed mogelijk te waarborgen met onze strooi- en schuifdiensten, maar iedereen kan zijn/haar steentje bijdragen. Zorg voor winter- of all season banden onder de auto, pas je snelheid aan bij gladheid en hou je koelvloeistof in de gaten om schade door bevriezing te voorkomen. Samen komen we veilig de winter door.

Delen: