AVG Transport vervoert afvalhout voor nieuwe installatie Rheinberg


Projecten Beschrijving

In zeer korte tijd heeft AVG een compleet nieuwe locatie aan de Zollstraße 2 in Rheinberg (DE) gerealiseerd. Op deze locatie is op een terrein van bijna vijf hectare een houtverwerkingsinstallatie met de nieuwste techniek gebouwd waar afvalhout opgewerkt wordt tot biomassa. Deze biomassa wordt ingezet als vervanging van kolen voor de opwekking van stoom en stroom. Samenwerkingspartner Solvay heeft de stoom nodig voor de productie van soda en bicarbonaat. Inmiddels draait de installatie volop en helpt AVG Transport om hout te transporteren naar deze nieuwe locatie.

Houtafval komt onder andere vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen en bouwwerken. Een tak van sport waar verschillende divisies van AVG dagelijks mee te maken hebben. Door gebruik te maken van het afvalhout uit recyclingprojecten in de bouwbranche, wordt de CO2-uitstoot van de Solvay energiecentrale sterk gereduceerd.

In totaal werken we ca. 300.000 ton afvalhout per jaar op in de installatie in Rheinberg. Dit komt neer op ongeveer 60 vrachtwagenladingen per dag. De komende jaren zal AVG Transport dan ook dagelijks afvalhout naar onze locatie in Rheinberg rijden.

Voor het transporteren van het hout is er dit jaar (2021) geïnvesteerd in 50 nieuwe containers en twee nieuwe containerwagens. Vanaf mei rijdt AVG Transport met vier containerauto’s op dit project. Daarnaast zorgt onze transport divisie ook voor het transporteren van de ferro’s en non ferro’s, die uit de houtverwerkingsinstallatie komen, naar verschillende metaalverwerkende bedrijven in de regio.

Naast het inzetten van meerdere containerwagens, wordt er ook gebruikt gemaakt van walking floor trailers voor de aanvoer van geshredderd hout vanuit meerdere Nederlandse en Duitse locaties. Het voordeel van een walking floor is dat het veel volume kan transporteren en ook nog eens efficiënt ingezet kan worden. Zo probeert de planning van AVG grote volumes samen te brengen om de laadcapaciteit van de trailer maximaal te benutten en worden de walking floors ingezet voor meerdere reststoffen van verschillende locaties. Op deze manier kunnen de transporten doeltreffend worden ingezet en zullen er geen onnodige kilometers met lege trailers worden afgelegd.

Het waarborgen van de constante aanvoer van afvalhout, het strak inplannen van de auto’s en het zoveel mogelijk voorkomen van wachttijden, zijn dagelijkse uitdagingen voor AVG Transport waar we graag onze schouders onder zetten. Aan alle chauffeurs die hieraan meewerken, bedankt voor jullie
flexibiliteit en inzet!


Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Rheinberg, Duitsland

OPDRACHTGEVER

AVG Bouwstoffen

UITVOERING

AVG Transport

JAAR

2021