Das AVG Kampfmittelbeseitigungs - Team in Duisburg, freut sich über die neuste Technologie aus dem Hause Liebherr. Es handelt sich hierbei um einen werksneuen Kettenbagger vom Typ Liebherr, R 920 Litronic – Abgasstufe V – 20-Tonnen-Klasse.

Nieuwe rupsgraafmachine Liebherr voor AVG Kampfmittelbeseitigung

December 2019 – Het team van AVG Kampfmittelbeseitigung in Duisburg is blij met de nieuwste aanwinst van Liebherr. Het gaat om een spiksplinternieuwe rupsgraafmachine van het type Liebherr, R 920 Litronic – emissienorm stage V – 20-tons klasse.

Over de rupsgraafmachine is van tevoren goed nagedacht. De machine is multifunctioneel en zal in de toekomst vooral worden ingezet voor boorwerkzaamheden – niet alleen in Noordrijn-Westfalen, maar in heel Duitsland.

Met deze nieuwe technologie is het mogelijk om op verschillende manieren te boren. Vervolgens kan er een computergestuurde meting van het boorgat gedaan worden. Aan de hand van deze verkregen data kan zeer precies onderzocht worden of er ferromagnetische anomalieën (bijvoorbeeld kleine, maar ook grotere bommen) in de bodem aanwezig zijn, die dan opgegraven moeten worden. Daarna kunnen deze op een veilige manier onschadelijk gemaakt worden en geborgen worden, zodat de openbare veiligheid niet in het geding komt.

Deze hightech machine kan tevens ingezet worden voor opgravingen, het bergen van bommen, werkzaamheden in een sterk verontreinigde omgeving en werkzaamheden op grond waarin explosieven te vinden zijn.

Delen: