Meten en uitzetten met GPS meetstokken van Surveyour

April 2021 – Omdat voor AVG Infra het meetwerk met een GPS meetstok veel voordelen heeft, zijn door AVG voor Nederland en voor Duitsland nieuwe GPS meetstokken aangeschaft van het merk Surveyour op basis van de ervaringen van hoofduitvoerder en landmeter John Roefs. John zet de GPS meetstok van Surveyour al een geruime periode met tevredenheid in voor zijn meetwerk.

De keuze van AVG Infra is gevallen op de GPS Start T AB8S. Het fundament van de roverset is de i73 GPS ontvanger die alle satellietsystemen (incl. de allernieuwste Beidou3) ontvangt. En kan hierdoor ook met centimeter nauwkeurigheid
meten in moeilijke omstandigheden zoals onder bomen. Daarnaast is deze ontvanger zeer licht in gewicht, slechts 730 gram. De i73 ontvanger beschikt over de nieuwste IMU technologie, zo kun je dus ook meten in scheefstand zonder steeds de GPS meetstok perfect waterpas te houden. Op die manier meet je tot wel 30% vlotter, dus efficiënter, dus kosten besparend.

Surveyour heeft een uitgebreide training voor de gebruikers binnen AVG verzorgd, waarbij praktijkvraagstukken zoals ‘kleinere’ inmetingen en uitzetwerk aan bod zijn gekomen. Hierdoor kunnen de uitvoerders nu de landmeter ondersteunen en zijn de werkzaamheden op het gebied van geo-data en revisie optimaal ingericht.

De metingen worden vastgelegd op de robuuste Handheld Algiz 8X Windows 10 tablet uitgerust met de gebruikersvriendelijke meetsoftware van Surveyour. Een besturingssysteem wat zeer toegankelijk is op verschillende niveaus.
Met de meest gangbare cloudoplossingen, of e-mail, wissel je gemakkelijk meet- en ontwerpdata uit, in de meest voorkomende bestandsformaten. Met een USB stick kan het natuurlijk ook.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Delen: