AVG Machinist Wegenbouw, AVG Maschinist Strassenbau

Interview Max – Leerling machinist

November 2019 – Dit is Max Thijssen. Max is 18 jaar en woont in Gennep. Momenteel is hij als leerling machinist werkzaam binnen AVG. In zijn vrije tijd is hij te vinden in de sportschool en trapt hij graag een balletje met zijn vrienden. Als groot NEC fan met seizoenkaart, gaat hij regelmatig naar thuis- maar ook regelmatig naar uitwedstrijden van zijn favoriete club. Wat Max bovenaan zijn bucketlist heeft staan? Parachute springen! Hij houdt er wel van om risico’s te nemen. Speciaal voor de Onder Ons is Max van zijn shovel afgeklommen om een aantal vragen te beantwoorden.

Hoe ben je eigenlijk bij AVG terecht gekomen?
“Ik ken het bedrijf omdat ik natuurlijk zelf in Gennep woon. Maar de belangrijkste reden voor mij was dat het lekker dichtbij is.” Vertelt Max lachend.

Je volgt momenteel een studie tot machinist, maar wat houdt deze studie in?
“De studie zelf duurt 2 of 3 jaar. Ik moet vier examens maken en dan ben ik eigenlijk al geslaagd. Momenteel moet ik alleen rekenen opnieuw doen. Hiervoor heb ik een twee jarige BBL-opleiding gedaan tot stratenmaker. Tijdens de opleiding heb ik ervaring bij mijn vader opgedaan en kwam erachter dat ik in plaats van stratenmaker liever de kant van machinist op wil gaan. Daarna ben ik eigenlijk meteen met mijn opleiding tot machinist begonnen.”

Vanwaar de interesse om machinist te worden?
“Eigenlijk wist ik van jongs af aan al dat ik iets met shovels wilde gaan doen. Vanaf dat ik vier jaar oud was, zat ik al bij mijn opa op schoot op de shovel en mocht ik zelf sturen. In de loop der jaren ben ik zelf op het voertuig geklommen”.

Kun je iets meer vertellen over je werkzaamheden binnen AVG?
“Ik doe eigenlijk van alles binnen AVG. Ik werk meestal op projecten van AVG Wegenbouw. Daar doe ik vooral grondwerk, stratenwerk en rioleringen aanleggen, dus eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden die door AVG Wegenbouw worden uitgevoerd. Momenteel ben ik bijvoorbeeld aan het werk op het project van de nieuwbouw van het distributiecentrum van Nabuurs in Haps. Naast mijn werk op de projecten van AVG Wegenbouw geeft AVG mij de kans om ervaring op te doen op de shovel en op de recycling locaties in Goch en Heijen. Momenteel vind ik het werk op de projecten van AVG Wegenbouw het leukste. Dit komt doordat mijn werk op de shovel nu nog voornamelijk bestaat uit het laden van vrachtwagens, omdat ik nog meer ervaring moet krijgen met en op de shovel. Ik zou het zelf het leukste vinden om straks met de shovel in de wegenbouw te kunnen werken.”

Hoe vind je het tot nu toe bij AVG?
“Leuk! Ik kan niet echt uitleggen wat ik er nou zo leuk aan vind, maar het is gewoon fijn om hier te werken. Het feit dat ik nu doe wat ik leuk vind, draagt daar denk ik ook aan bij.”

Zou je je mede studenten aanraden om bij AVG te komen werken?
“Ja!” Zegt Max zonder te twijfelen. “Ten eerste omdat ik het leuk zou vinden als er wat meer collega’s zouden zijn van mijn leeftijd. Ten tweede omdat het er erg gezellig kan zijn. Ik heb leuke collega’s om me heen.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
“Ik denk hier, maar dan wel in de wegenbouw op de shovel.”

Delen: