Transport Gevaarlijke stoffen. AVG Veiligheidsadviseur Nick Derks

Cursus Veiligheidsadviseur Nick Derks

December 2019 – Als opvolging van de basis cursus ADR heeft Nick Derks (werkzaam als planner bij AVG Transport) de kans gekregen om de cursus tot Veiligheidsadviseur te volgen. Hij heeft deze cursus afgerond met een dikke 9, maar hoe heeft hij deze redelijk zware cursus eigenlijk ervaren?

“Op maandagmorgen 8:00 moest ik mij melden in Nieuwegein bij de Verkeersacademie. Samen met 9 andere ondernemers, zelfstandige en al ervaren veiligheidsadviseurs die op herhaling gaan, ben ik deze zware week begonnen.” Vertelt Nick.

“Op de eerste dag hebben we gezamenlijk het wetboek uitgespit en gelabeld met post its, zodat ik makkelijker mijn weg zou vinden in het 1100 bladzijde dikke wetboek met lettertype 8. Daarna zijn we alles door gaan nemen en oefenvragen gaan maken. Het werd mij snel duidelijk dat dit een lastige opgave zou worden en het feit dat het slagingspercentage 30-40% was, gaf mij al helemaal een brok in mijn keel.” Zegt Nick ietwat gespannen.

Nadat hij veel tijd heeft geïnvesteerd in het maken van zijn huiswerk, valt het kwartje en verdwijnt de spanning. “Op een gegeven moment vond ik mijn weg in het wetboek en kon ik zelf het verband leggen waar en hoe ik dingen op moest zoeken. Als mij bijvoorbeeld gevraagd werd in het wetboek op te zoeken of de kabels in een oplegger geïsoleerd moeten zijn en met welk isolatie materiaal, dan was dat geen probleem voor mij! Ik kan AVG nu helpen met zaken die gaan over het vervoer van gevaarlijke stoffen.”

Nick geeft aan dat hem dat goed doet. “Ik kan nu namelijk een grote bijdrage leveren in een nieuwe mogelijkheid van transport binnen AVG.”

Om ons een beeld te geven van de vragen die tijdens het examen werden gesteld, geeft Nick ons een aantal voorbeelden. “Een makkelijke vraag was bijvoorbeeld: De stof UN1965 wordt vervoerd in een tankwagen, mag deze door de Zeeburgertunnel?” Nick benadrukt dat alle vragen te allen tijde gemotiveerd moesten worden door middel van het wetboek. “Een voorbeeld van een moeilijkere vraag is: Een giftige vaste stof wordt geclassificeerd als UN2811. De LD50(o) waarde bedraagt 47mgkg. Deze stof moet
worden vervoerd in een combinatie-IBC. Een IBC is een Intermediate Bulk Container. Deze IBC’s moeten worden vervoerd in een zogenaamde huiftrailer. Er moeten drie van deze IBC’s vervoerd gaan worden met een totale netto massa van 330 Kg. Mag deze stof in een combinatie IBC van het type 21HA1 vervoerd worden?”

Nick vervolgt zijn verhaal over de cursus: “In de afgelopen weken heb ik vooral veel geleerd en oefenvragen gemaakt. Na een lang examen van 2,5 uur bij het CBR heb ik mijn certificaat behaald met een dikke 9! Aangezien AVG binnenkort gevaarlijke stoffen gaat vervoeren, kan ik meteen mijn kennis inzetten.”

Zaken die Nick momenteel behandelt als veiligheidsadviseur variëren van een noodplan/gevarenplan opstellen met betrekking tot de gevaarlijke stoffen die wij gaan vervoeren, tot de constructie en uitrusting van voertuigen en opleggers voor het vervoeren van de gevaarlijke stoffen. Daarnaast zal hij zich ook bezig houden met de benodigdheden voor de chauffeurs en het maken van een jaarverslag waar alle taken in staan die hij uitvoert en zijn advies aan AVG hoe we het vervoer veiliger en beter kunnen aanpakken.

Delen: