AVG Logistics, Transport, TALIS cursus

AVG Transport planners krijgen cursus TALIS ritplanning

Juli 2020 – TALIS staat voor Transport & Logistiek Information Systems. Het is een compleet computerprogramma voor transportbedrijven. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Zo zijn er software modules voor de administratie, de acquisitie en de uitvoering van logistieke activiteiten, zoals de ritplanningsmodule. Voor de planners en chauffeurs van AVG Transport is het vooral prettig dat er door TALIS sneller en eenvoudiger kan worden gecommuniceerd. De ritplanningsmodule is gekoppeld met routeplanners en boordcomputers. De ingevoerde opdrachtregels zijn gekoppeld aan een wagen en/of chauffeur.

De planner kan bijvoorbeeld vooraf de ritten optimaliseren en de CO2-uitstoot berekenen. Gedurende de rit kunnen chauffeur en planner snel en eenvoudig communiceren en routewijzigingen doorvoeren als dat, bijvoorbeeld door een file, slimmer is.

AVG Logistic werkt vanaf december 2019 met TALIS. Dit was een kleinschalig pilot project met elf vrachtauto’s om de nieuwe software gefaseerd in te voeren. AVG Transport is sinds 1 juni live gegaan met maar liefst 43 vrachtwagens.

Delen: