Aangename samenwerking tussen firma G.U.T. en AVG
September 2020 – AVG is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door de grote groei van het bedrijf ontstaan er nieuwe samenwerkingen en wordt er gekeken naar het intensiveren van de huidige samenwerkingen. Dat laatste is het geval met de firma G.U.T. (Gesellschaft für Umwelt und Transporte) uit Rheinberg, Duitsland. De samenwerking tussen de directeuren van AVG en G.U.T. is meer dan tien jaar geleden ontstaan. Tegenwoordig vullen de diensten van beide bedrijven elkaar nog steeds goed aan.
Andreas Schrievers is directeur van de firma G.U.T. en heeft al bijna 30 jaar ervaring in ontzorgingsmanagement. Hij vertelt ons graag wat meer over zijn firma. “Wij bieden industriële klanten het complete reststofmanagement aan, van papier tot gevaarlijk chemisch afval. Daar bedoelen wij mee dat we het transport kunnen regelen, de containerservice, de tussentijdse opslag en een kosteneffectieve recyling en verwijdering.” De heer Schrievers legt uit dat zijn klantenkring naast regionale MKB bedrijven en grote industriële bedrijven, ook uit particulieren bestaat. “Als betrokken en onafhankelijk bedrijf bieden wij onze klanten innovatieve oplossingen,” aldus Schrievers.
Door het aanbieden van innovatieve oplossingen onderscheid G.U.T. zich van de concurrenten. “We proberen bedrijven echt te ontzorgen. Dat doen we door met het bedrijf samen een concept te ontwikkelen om een hogere recycle norm te realiseren voor reguliere en bedrijfsspecifieke materiaalstromen,” legt Schrievers uit. Volgens de directeur betekent dit dat er soms alternatieve concepten moeten worden ontwikkeld en er nieuwe vergunningen worden aangevraagd. “Een voorbeeld van zo’n alternatief concept is om van resthout brandstof te maken. Deze manier van werken wordt goed bij onze klanten ontvangen, maar werkt voor onszelf ook fijn.”
Firma G.U.T. is gevestigd in Rheinberg. Deze plaats ligt precies in het midden van de Duitse AVG locaties Goch en Duisburg. “Dit maakt het voor ons makkelijk om met een bedrijf als AVG samen te werken. Zo maken we regelmatig gebruik van de mineralische recyclinginstallatie van AVG en brengen we regelmatig vrachten reststoffen,” vertelt Schrievers. Het mooiste aan de samenwerking met AVG vindt hij dat ze samen op zoek gaan naar wegen die verder gaan dan de normale bouw- en sloop reststoffen en recycling werkzaamheden. “Ik vind het belangrijk om reststromen weer duurzaam in te kunnen zetten en daar denkt AVG hetzelfde over.”
Op de vraag of de heer Schrievers een samenwerking met AVG zou aanraden zegt hij volmondig: “ja, natuurlijk!” Hij legt uit dat ze als directeuren onder elkaar geen contracten nodig hebben, omdat de afspraken altijd netjes worden nagekomen. Daarnaast geeft hij aan al meerdere grote projecten met AVG te hebben afgerond, waarbij de kosten en afspraken van te voren zijn gemaakt en netjes zijn nageleefd. “Dat wat AVG aanbiedt, wordt ook afgerekend. Kortom ik zie het als een aangename samenwerking,” aldus de directeur van firma G.U.T..