Vrouwen in versnelling: twee dames achter het stuur bij AVG Transport
Vrouwen in versnelling: twee dames achter het stuur bij AVG Transport
Vrouwen in versnelling: twee dames achter het stuur bij AVG Transport
Vrouwen in versnelling: twee dames achter het stuur bij AVG Transport

Vrouwen in versnelling: twee dames achter het stuur bij AVG Transport

In een wereld waar vrachtwagens de snelwegen beheersen, zetten twee opmerkelijke dames, Tanja Wolf en Diane Dludzik, als trotse medewerkers van AVG, de versnelling graag een tandje hoger. Ze delen niet alleen hun enthousiasme voor het rijden, maar ook hun persoonlijke ervaringen bij AVG en waarom werken bij dit familiebedrijf voor hen als een warm bad voelt.

1. Kunnen jullie jezelf even voorstellen?
Tanja: “Zeker, ik ben Tanja Wolf, 47 jaar oud, geboren in Kranenburg en getogen in Kleve.”
Diane: “En ik ben Diane Dludzik, 51 jaar oud, oorspronkelijk uit Nürnberg, maar nu inmiddels al 13 jaar in Oberhausen.”

2. Wat is jullie functie/specialisatie binnen AVG?
Tanja: “Ik ben kipper vrachtwagenchauffeuse. Bij AVG rijd ik nu nog voornamelijk kipper, hoewel ik in het verleden verschillende vrachtwagens heb bestuurd, zoals de Walking Floor en tankwagens.”
Diane: “Mijn specialisatie ligt momenteel bij het Silotransport bij AVG Logistic. Interessant genoeg ben ik hier pas mee begonnen in oktober. Ik had voorheen wel al ervaring met het kipper transport.”

3. Hoe zijn jullie bij AVG terecht gekomen?
Tanja: “Ik ken AVG al lang. Twee jaar geleden verhuisde ik terug naar Kleve en wilde ik meteen bij AVG aan de slag gaan, maar helaas was er geen openstaande vacature. Onlangs probeerde ik het opnieuw, en dit keer werd ik met open armen ontvangen. Het voelt hier als thuiskomen!”
Diane: “Ik ben hier beland omdat mijn man Andreas Dludzik, beter bekend als Andy, al 12 jaar bij AVG werkt. Ik ken het bedrijf dus al een tijdje, net als veel collega’s. Aangezien ik veel met hen sprak, kwam bulkrijden bij AVG ter sprake en solliciteerde ik.”

4. Wat vinden jullie het leukste aan het werken binnen AVG?
Tanja: “Het rijden is geweldig, maar vooral de sfeer met collega’s maakt het bijzonder. De planning is vriendelijk, geen gezeur of gesnauw. En natuurlijk, geen stress – nou ja, meestal niet dan, haha!”
Diane: “Het rijden bij AVG zorgt voor plezier. Er zijn zoveel plekken die je anders nooit te zien krijgt en de collega’s helpen altijd waar nodig. Dat vind ik super!”

5. Hoe zien jullie werkdagen eruit?
Tanja: “Mijn werkweek begint op maandagochtend en eindigt op vrijdag, waarbij ik door de week voornamelijk in Duitsland rijd en overnacht bij laad- en losplaatsen. Ik kom tussendoor vaak niet meer thuis, scheelt me weer koken!”
Diane: “Mijn dagen zijn vergelijkbaar, het leuke vind ik daarvan dat je overal komt. Dat maakt het avontuurlijk.”

6. Waar kunnen we jullie het hardst mee aan het lachen maken?
Tanja: “Met alles!”
Diane: “Ik lach graag; er is niet één specifiek iets dat me altijd doet lachen.”

7. Waar krijgen jullie energie van? Waar staan jullie ’s ochtends voor op?
Tanja: “Koffie is mijn brandstof, maar ik heb genoeg energie van mezelf, haha.”
Diane: “Ik vind het fijn om ’s ochtends op te staan, omdat ik weet dat ik een taak heb op mijn werk en niet nutteloos thuis zit.”

8. Wat vinden jullie het meest bijzondere aan je beroep?
Tanja: “Voor mij is het bijzondere dat vrachtwagen rijden echt mijn passie is. Het is altijd al mijn droom geweest, en nu de kinderen groot zijn, kan ik het naleven.”
Diane: “Ook ik hou van vrachtwagen rijden. Daarnaast is het voor mij de afwisseling van de routes en de mogelijkheid om van alles te doen wat het zo leuk maakt.”

9. Wat is het mooiste wat jullie hebben meegemaakt bij AVG?
Tanja: “Hier kan men veel kiezen qua transporten, ritten en tijden. Bovendien zijn er geweldige feesten. Het voelt echt als een familiebedrijf.”
Diane: “Het beste bij AVG vind ik dat ik mijn hond mag meenemen. Aangezien mijn man hier werkt en de kinderen ook werken, zou er niemand thuis zijn om voor hem te zorgen. Hij rijdt al 4,5 jaar met me mee. De familiaire sfeer in het bedrijf is geweldig, net als de feestjes, die ik via mijn man al mee mocht maken.”

Met een glimlach op hun gezichten en een duidelijk gevoel van trots delen Tanja en Diane hun ervaringen met ons bij AVG. Voor hen is het niet alleen een baan, maar een tweede thuis op wielen. Omringd door vriendelijke collega’s en natuurlijk Diane’s vierpotige metgezel. Bedankt voor jullie enthousiasme dames!

Delen: