Met z’n allen op de goede weg

Interview met Ramon Janssen, directeur/eigenaar AVG, in verband met zijn nominatie voor de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2017

Ramon Janssen: “De geschiedenis van AVG begint al in 1920. In 2010 was het mijn taak om als vierde generatie Janssen, het roer van mijn vader over te nemen. Geen prettige tijd om eigenaar te worden. We hadden net jaren achter de rug met grote investeringen, zoals een eigen loskade voor bouwstoffen in Heijen, een betoncentrale in Duisburg en een nieuw hoofdkantoor in Heijen om nieuwe medewerkers een plaats te kunnen bieden en de groei op te kunnen vangen. Tja, en dan beland je in de crisisperiode. Dat was heftig, dan moet je intern en extern zaken aanpassen om te kunnen overleven. Maar wat ben ik nu trots op wat we met z’n allen bij AVG hebben gerealiseerd. Tijdens de bouwcrisis konden we onze focus verleggen naar Duitsland waar we inmiddels al stevig aan de weg aan het timmeren waren. Ook hebben we nieuwe kansen gezien en durven te pakken. We hebben nieuwe segmenten aangeboord, zijn samenwerkingen met andere bedrijven aangegaan en hebben nieuwe activiteiten opgezet. Zo zijn we bijvoorbeeld naast het recyclen van puin, ook gestart met het recyclen van hout dat tijdens de sloop van gebouwen vrijkomt. We investeren verder in nieuw materieel ter uitbreiding van ons dienstenpakket en om de groei aan te kunnen. En ook onze webshop voor bouwstoffen levert het gewenste resultaat op. Op dit moment staan er vier krachtige divisies: Infra, Bouwstoffen, Transport en Explosieven Opsporing. Kort samengevat zijn we met verschillende diensten een belangrijke partner op vastgoed-, grond-, weg- en waterbouw voor gemeenten, vastgoed ontwikkelaars en aannemers.

Mijn doel was en is het zoveel mogelijk ontzorgen van onze klanten met een totaalpakket aan activiteiten en een zeer klantgerichte inzet. Die formule werpt de laatste jaren zijn vruchten af. De groei is spectaculair te noemen, zowel bij de diensten die we al vele jaren leveren als bij onze nieuwe activiteiten. Voor mij is het ook prachtig om te zien dat er nu ook intensief wordt samengewerkt tussen al onze verschillende divisies. Ik kan vertrouwen en bouwen op 165 enthousiaste medewerkers en zeer ervaren en ondernemende divisieleiders. Het is elke dag genieten om aan het hoofd van zo’n krachtig stuurteam te staan en ook de motivatie van al onze medewerkers te proeven. Ik ben erg trots op mijn AVG-familie.

Vrijetijd? Net als voor de meeste ondernemers geldt, is mijn bedrijf ook mijn grootste hobby. Maar ik ga ook graag met mijn vrouw Sara naar de voetbalwedstrijden van Schalke kijken. AVG is sponsor van FC Schalke 04.

De nominatie? Een aangename verrassing voor mij. Ik zie het als een erkenning dat AVG de goede weg heeft gekozen om haar doelstellingen te bereiken. En ja, ik wil natuurlijk voor mezelf en alle AVG-ers, wel winnen.

Wil je op ons stemmen? Graag! Je kunt online stemmen via deze link:

https://www.deondernemersprijs.nl/ondernemersprijs-2017/stemmen-publieksprijs-2017/

Alvast bedankt!”