Voorbereidingen voor de F-35 productiehal in Weeze: AVG in actie


Projecten Beschrijving

In een race tegen de klok heeft AVG, in opdracht van Airport Weeze, de voorbereidende werkzaamheden voltooid om de weg vrij te maken voor de productiehal van F-35 onderdelen. Eind mei maakte het Duitse bedrijf Rheinmetall AG bekend dat Airport Weeze is gekozen als de meest geschikte locatie voor de nieuwe fabriek. Voordat deze gebouwd kan worden, moesten er een aantal zaken op het terrein worden omgelegd en vernieuwd. Onze collega’s van AVG Bau Goch draaien hun handen niet om voor een uitdaging en hebben de werkzaamheden in slechts enkele weken gerealiseerd.

Praktisch en duurzaam initiatief van AVG
Een eerste praktische aanpak, geïnitieerd door ons familiebedrijf, is het hergebruik van de bestaande betonverhardingen op het terrein. Ongeveer 15.000 vierkante meter aan betonverharding op het terrein moest worden verwijderd. In plaats van dit af te voeren, heeft AVG Recycling met behulp van AVG Transport een mobiele puinbreker geplaatst en zijn de betonverhardingen ter plaatse gebroken. Dit is niet alleen een duurzamere oplossing omdat het veel transportbewegingen scheelt, maar ook doordat het gebroken beton door ons wordt omgezet in betongranulaat. Dit zou in het vervolgstadium van de bouw kunnen dienen als stabiele funderingslaag voor de productiehal.

Werkzaamheden op het terrein
Daarnaast was er nog een uitdaging in dit project, namelijk het feit dat de bestaande leidingen onder de geplande hal doorliepen. Daarom was het van belang om de leidingen zorgvuldig te verleggen en het terrein aan te passen naar de wenselijke situatie voor het bouwen van de hal. Een logische vervolgstap voor ons team was dan ook het verleggen van de bestaande riolering en de installatie van een gloednieuw riool van 380 meter DN1200, inclusief de aanleg van drie nieuwe putten. Daarnaast werd de bestaande waterleiding van ongeveer 1.200 meter verwijderd en vervangen door een nieuwe 1.300 meter lange waterleiding. Ook, maar zeker niet het minst belangrijk, werden ongeveer 700 meter stroomleidingen omgelegd en vernieuwd om te voldoen aan de energiebehoeften van de productiehal. Tenslotte is er 2.000 m2 asfalt gefreesd en afgevoerd met onze eigen kipper vrachtwagens.

Voorbereidende werkzaamheden snel en efficiënt afgerond
Kortom, AVG heeft in opdracht van Airport Weeze snel en efficiënt voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de weg vrij te maken voor de productiehal waarin straks onderdelen voor de F-35 straaljagers gebouwd gaan worden. Een uitdaging waar ons team met veel plezier aan gewerkt heeft!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

PROJECT LOCATIE

Weeze, Duitsland

OPDRACHTGEVER

Airport Weeze

UITVOERING

AVG Infra

JAAR

2023